SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ARTI hissesinin fiyatı neden bu kadar düşük? Düşük kalmasının özel bir sebebi var mı? Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Gökhan Aşkın23.06.2019, 07:53

Artı Yatırım Holding, uzun süredir borsada işlem görmekle birlikte istikrarlı bir çıkış sergileyemeyen hisselerden birisi. Hisse, arada geçen yaklaşık 13 yıllık süre zarfında zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunsa da sonrasında aynı hızla geri çekildi. Bu anlamıyla güçlü ve kalıcı bir çıkış sergilemesi mümkün olamadı. Hissenin bu denli zayıf kalmasındaki en önemli etken mali yapısı. Sürekli zarar eden şirketin geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde kâr açıklaması yatırımcılar nezdinde bir heyecana yol açmadı. Söz konusu durumu fiyat hareketinde gözlemek mümkün. Hisse, Şubat 2018’de en yüksek 3,40 TL’yi test ederken yaşanan düşüşle birlikte nominal değerinin altına geriledi. Kasım 2018’den bu yana ise 1 liranın üzerinde kalma çabası öne çıkıyor ve mevcut seviyeleri taban yapmaya çalışmakta. Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören şirketin içinde yer aldığı sektör istikrarlı bir gelir ve kârlılık yakalama noktasında zayıf kalıyor. Yatırım ortaklıklarının büyüme ve gelir kâr yaratma noktasındaki sıkıntıları genel olarak sorun olmaya devam ediyor. Bu durum nihayetinde bu sektördeki hisselerin ağırlıklı olarak borsanın yükseldiği dönemde performanslarının artmasına tersi durumda ise gerilemelerine yol açmakta. Bu nedenle yatırım ortaklıkları yerine gelir ve kârlılığı güçlü sektörlere yönelmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI