SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜŞÜK KÂR SATIŞ SEBEBİ -
SORU : Cemtaş için 4,70’lere inip inmeyeceğini öğrenebilir miyim? 4,40’larda maliyetim var. Oraya kadar dururum dha aşağı inerse satarım. Sizce düşüş sürer mi? Gönderen : Duran Ayvaz 19.02.2020, 16:20

Borsada her zaman için kağıt üzerinde kâr ya da zarar etmek mümkündür. Önemli olan ise oluşan kârı realize edebilmektir. Bu anlamıyla değeri artan bir hisse satılmadığı sürece gerçek bir kârdan bahsetmek de mümkün olmayacaktır. Piyasada gözlenen iniş ve çıkışlar her zaman olsa da asıl önemlisi satım noktalarını doğru tespit edebilmektir. Çemtaş hissesine de bu çerçevede bakılmalı. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Ekim 2019’da gerçekleşen hızlı çıkışla birlikte yükseldiği ve 10 Şubat 2020 günü en yüksek 9,87 TL’yi test ettiği gözlenmekte. Şubat ayının ilk günlerinden bu yana ise satış baskısı daha ağır basıyor. Bilançonun açıklanmasından birkaç gün önce yukarı yönlü bir atak olsa da hisse, mali tabloların açıklanmasıyla birlikte hızla yönünü aşağıya çevirdi. Açıklanan 2019 yıl sonu bilançosuna göre şirketin kârı azaldı. Geçen yıla kadar kârını artıran firma, 2019 yıl sonunda ise hem gelirini hem de kârını düşürdü. Mali performansındaki düşüş hissenin fiyatı üzerinde ciddi bir baskıya yol açtı. Basıncın ortadan kalkabilmesi için şirketin tekrar mali yapısını toparlayabilmesi önemli. Kuşkusuz piyasada olumlu bir havanın devamı halinde alıcıların güçlenmesi ve hissenin talebe bağlı olarak yönünü yukarı çevirmesi mümkün. Fakat kalıcı bir çıkış için mali performansın belirleyici olduğu unutulmamalı. Hissenin göstergeleri ekim ayından bu yana yükselmekte. Son kapanışa göre 13,59 olan fiyat kazanç oranı sektör ortalamalarında bulunuyor. Piyasa defter değeri ise ortalamaların gerisinde. Bu itibarla her ne kadar şimdilerde hissede bir satış baskısı olsa da özellikle gelir ve kârlılıkta olumluya dönüş sinyali hissedeki düşüşü durduracaktır.

CEMTAS CEMTS

Alış0,00

Satış9,63

Gün İçi En Düşük9,50

Gün İçi En Yüksek9,76

PD/DD0,27

FK11,77

Fiyat9,63

Değişim1,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI