SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : PINSU hissesindeki hep düşmenin sebebi nedir? Bunda bir durma noktası olmaz mı? Gönderen : Bora Deniz19.11.2019, 07:28

Pınar Su, uzun vadede düşen kanal içinde bulunuyor. Hisse, 2007 yılından bu yana arada yukarı yönlü atakları olsa da düşüş eğiliminde herhangi bir değişim yaşanmadı. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında başlayan çıkışla birlikte yönünü yukarıya çevirdi ve 15 Kasım 2019 günü kapanışını 2,47 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin işlem gördüğü bu fiyat yıl içindeki en yüksek seviyesi olan 2,49’un hemen alt basamağı. Söz konusu fiyat seviyeleri aynı zamanda düşüş kanalının direnç bölgesine denk gelmekte. Alıcıların aktif pozisyonlarını sürdürmeleri halinde mevcut seviyelerden bir miktar daha yukarı çıkma ihtimali olsa da bu aşamadan sonra satıcıların harekete geçme ihtimalinin güçlendiğini göz ardı etmemeli. Bu anlamıyla satışların ağırlık bulması şaşırtmayacaktır. Geçmiş fiyat hareketleri göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde artık destek bölgesine doğru bir hareket olasılığı daha fazla ihtimal kapsamına girmekte. Firmanın henüz kâra geçemiyor olması ise bu olasılığın güçlenmesi için uygun zemin sunmakta. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda zararın arttığını görmekteyiz. Şirketin artan finansal giderlerine bağlı olarak dönem sonu zararı yükseldi. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim beklenmezken yıl sonu bilançosunda da zararın sürme ihtimali şaşırtmayacaktır. Son dört yılda sürekli zarar eden firmanın bu yıl sonunda da zarar etmesi yatırımcı açısından sürpriz bir gelişme olarak görülmemeli. Zararın sürmesi ise uzun vadedeki düşüş eğiliminin devam etmesinde etkili olacaktır. Bu aşamada risk alınması için bir neden bulunmuyor.

PINAR SU PINSU

Alış0,00

Satış23,10

Gün İçi En Düşük22,64

Gün İçi En Yüksek23,40

PD/DD6,04

FK0,00

Fiyat23,10

Değişim-1,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI