SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Eminiş ne zaman yükselişe geçer? Hisse tavan yapmaya başladı sonra durdu. Yoksa tekrar düşer mi? Gönderen : Ömer Perçin26.09.2019, 20:50

Bir hissede istikrarlı ve güçlü çıkış beklemek için öncelikle firmanın kârlı bir yapıya sahip olması gerektiğini unutmamakta yarar var. Eğer şirket düzenli şekilde gelir ve kârlılıkta büyüme sergileyebiliyorsa hissenin fiyatının da artması için uygun zeminin var olduğu söylenebilecektir. Aksi durumdaysa bu olasılıktan bahsedilemeyecektir. Eminiş Ambalaj ise sürekli zarar ediyor. Son açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda da zarar devam etmekte. Önemli bir gelişme yaşanmaması halinde yıl sonunda da zarar yazdığını görmek pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 54 milyon TL’ye ulaştı. Yaşanan zararlardan dolayı özsermaye ekside bulunuyor. Yaşanan mali sorunlar nedeniyle firmanın Eylül 2018’de yaptığı konkordato müracaatı mahkeme tarafından kabul görürken Şubat 2020’ye kadar konkordato süresi uzatılmış durumda. Halihazırda firmanın faaliyetleri mahkeme tarafından atanan konkordato komiserleri gözetiminde yürütülüyor. Firma ise geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamayla makine teçhizat ve stokların piyasa rayiç değeriyle hesaplanması halinde özvarlığın eksiden pozitife geçtiğini dile getiriyor. Bununla birlikte öz varlık korunmasına ilişkin alınan tedbirleri yatırımcılarla paylaştı. Bu çerçevede üretim verimliliğini arttırarak zararı düşürecek şirketi karlılığa geçirmeyi sağlayacak tedbirleri hayata geçirileceğini belirtmekte. Açıklanan altı aylık bilanço zararında bir miktar düşüş olması önemli olmakla birlikte kâra geçebilmesi önemli. Bunun gerçekleşip geçekleşmeyeceğini ise yılın ikinci yarısındaki performansı belirleyecek.

EMINIS AMBALAJ EMNIS

Alış0,00

Satış309,75

Gün İçi En Düşük319,50

Gün İçi En Yüksek319,50

PD/DD38,76

FK110,80

Fiyat309,75

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI