SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dyo Boya hissesini 4.95 den aldım çok kötü düştü. Şu an ciddi zararım var. Bu durum daha ne kadar devam eder? Gönderen : Abdurrahman Aslan11.02.2019, 21:57

Oldukça spekülatif bir yapıya sahip olan DYO Boya, son olarak Aralık 2017’de en yüksek 7,88 TL’yi gördü ve ardından gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdi. Hisse Kasım 2018’den bu yana ise 2,70 TL’nin üzerinde tutunuyor ve taban oluşturma çabası içinde. Hissenin bu seviyelerden daha da aşağıya kaymaması ve yönünü yukarı çevirebilmesi için halihazırda var olan alıcıların zayıflamaması önemli. Ancak bunun için mali yapısını güçlendirebilmesi şart. Mevcut veriler ise bu noktada iyimser olmayı önlüyor. 2017 faaliyet döneminde zarar eden şirketin açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Şirketin esas faaliyetlerinden dolayı kârı artmakla birlikte diğer faaliyet giderleri ile birlikte esas faaliyet kârı önemli ölçüde eriyor. Finansal giderlerle birlikte dönem sonunda zarara dönüyor. 2018’in son çeyreğinde önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Firmanın geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada ocak ayında fabrikanın inşaat ünitesinde farklı günlerde toplam 4 iş günü faaliyete ara verileceğini duyurması ise olası gelir düşüşünün 2019 yılına sarkma ihtimalini gündeme getiriyor. Öte yandan 25 Ocak 2019 günü yapılan açıklamada şirket hakkında Rekabetin Kurumunun soruşturma başlattığı belirtildi. Şirket her ne kadar bu soruşturmanın açılmasının ceza alınacağı şeklinde yorumlanmayacağı şeklinde bir değerlendirmede bulunmaktaysa da olumsuz bir tespitin varlığı halinde de ciddi para cezalarının gündeme gelmesi muhtemel. Uzun vadede güçlü bir çıkış sergilenebilmesi için şirketin kâra geçebilmesi önemli.

DYO BOYA DYOBY

Alış0,00

Satış37,26

Gün İçi En Düşük36,48

Gün İçi En Yüksek39,00

PD/DD3,24

FK0,00

Fiyat37,26

Değişim0,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI