SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Çemtaş hissesindeki düşüşün durduğunu düşünüyor musunuz? Bundan sonra hissede nasıl bir öngörünüz var? Gönderen : Murat Gürkan01.04.2019, 21:32

Çemtaş Çelik Makina, 26 Ekim 2018 günü en yüksek 7,78 TL’ye kadar yükseldikten sonra geriledi. Hisse yıl başından bu yana arada yukarı yönlü atakları olsa da bu çıkışlar her defasında gelen satışlar karşısında yönünü aşağıya çeviriyor. Bu nedenle yukarı ataklar kalıcı olmaktan uzakta bulunuyor. Şimdilerde 5,64 TL’den işlem gören hissenin üzerindeki baskı halihazırda devam ediyor. Bununla birlikte hissenin 5,40 seviyesinde güçlü bir desteği bulunuyor. Söz konusu durum hissenin bu seviyenin altına kaymasına teknik olarak mani olabilecek güçte. Bu seviyenin üzerinde tutunabildiği oranda yukarı çıkma potansiyelini de sürdürebilecektir. Şirketin gelir ve kârını artırıyor olması ise mevcut seviyelerde tutunabilmesi için gerekli olan enerjiyi verebilecek güçte. Son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosunda kâr rakamı yüzde 60,80 oranında yükseldi. Dönem kârının artmasında yükselen satış gelirleri kadar diğer faaliyetlerden elde edilen gelirin de etkisi göz ardı edilmemeli. Son üç yıldır firmanın karında gerçekleşen artış önemli olurken hissenin yükselme potansiyelini de destekleyici bir unsur olarak öne çıkmakta. Diğer taraftan fiyat kazanç oranına bakıldığında son üç yıldaki ortalamasının altında olduğunu görebilmekteyiz. Bu da hissenin mevcut seviyelerde tutunma olasılığını güçlendirirken kârlılıktaki artışın sürmesi halinde yönünü yukarı çevirmesine olanak tanıyacaktır.

CEMTAS CEMTS

Alış0,00

Satış11,16

Gün İçi En Düşük10,80

Gün İçi En Yüksek11,23

PD/DD0,31

FK13,64

Fiyat11,16

Değişim3,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI