SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÖNEMSEL İLGİ YETMEZ-
SORU : Carrefoursa’nın performansıyla ilgili durumunu değerlendirir misiniz? Virüsten kaynaklı alış veriş hissenin değerine olumlu yansır mı? Kısa vadede hisse fiyatı nasıl olur? Gönderen : Murat Kurt 25.03.2020, 11:28

Carrefoursa diğer hisse senetleri gibi ocak ayından sonra hızla değer yitirdi. Hisse, 28 Ocak 2020 günü en yüksek 9,22 TL’ye kadar çıktı ve sonrasında gelen satışlarla birlikte düştü. Korona virüsü salgını nedeniyle tüketicilerde sokağa çıkma konusunda kısıtlama gelebileceği yönündeki beklenti davranışsal olarak tüketim maddelerinde stoklama eğiliminin artmasına yol açtı. Bu da perakende mağazalarının satışlarına olumlu yönde yansıdı. Söz konusu durum Carrefoursa hissesi için de geçerli. Fiyatı satışlarla birlikte 4,31 TL’ye kadar inse de sonrasında gelen alımlarla birlikte hızla yönünü yukarı çevirdi ve son işlem günü olan 25 Mart 2020 günü kapanışını 6,44 TL’den gerçekleştirdi. Konjonktüre bağlı olarak hissede gözlenen çıkış bir süre daha devam etse de uzun vadeli yükselişin sürebilmesi için firmanın kârlı bir yapıya dönebilmesi şart. Şirketin son açıkladığı 2019 yıl sonu bilançosunda ise zarar bir önceki yıla göre oldukça fazla arttı ve 343 milyon TL’ye dayandı. Geçmiş son beş yıllık bilançosunda bazen azalıp bazen artsa da zarar sürekli olarak devam etti. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 781,2 milyon TL seviyesinde. Teknik olarak firma özsermayesini kaybetmiş durumda. Bununla birlikte sahip olduğu varlıkların rayiç değerleri baz alınarak yapılan bilançosundaysa özkaynağının 119,8 milyon TL olduğu belirtildi. Fakat bu durum şirketin zarardan kurtulmasına yetmiyor. Diğer taraftan şirketin Hepsiburada firmasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde satışlarını artırması gündeme gelebilir. Ancak bu anlaşma ile firmanın kâra geçme olasılığı fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Şirket kâra geçemediği sürece arada yukarı atakları olsa da uzun vadeli bir yükseliş beklememeli.

CARREFOURSA CRFSA

Alış0,00

Satış146,60

Gün İçi En Düşük143,40

Gün İçi En Yüksek149,90

PD/DD3,64

FK15,56

Fiyat146,60

Değişim-1,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI