SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Marshall epeydir dipte dolanıp duyuyor. Neden böyle olduğu hakkında bir fikir verebilir misiniz? Gönderen : Metin Erdoğan05.08.2019, 19:56

Bir hissenin uzun süre dipte kalması tek başına çıkış sergilemesi için gerekçe olmaz. Nihayetinde hissenin çıkışını sağlayacak en önemli unsur, yatırımcıların hisseye ilgi duyması ile yakından alakalıdır. Eğer yatırımcılar hissenin mevcut seviyelerini ucuz görecek bir neden görebiliyorlarsa çıkış için gerekli zeminin de varlığından bahsedilebilecektir. Aksi taktirde uzun süre diplerde kalması hissenin çıkmasına olanak tanıması için yeterli olmayacaktır. Bir hisseyi kısa vadede bir haber ya da gelişme yükseltebilirken uzun vadede çıkmasına olanak tanıyacak en önemli gelişme firmanın büyüyeceğine dair olan güvendir. Eğer böylesi bir gözlem varsa hissenin uzun vadede çıkışı da mümkün olabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Marshall’ın fiyat seyri takip edildiğinde 2018’in ikinci yarısında yaşadığı düşüşle birlikte fiyatının 61 TL’lerden 24 TL seviyelerine kadar indiğini görebilmekteyiz. Şimdilerde ise 26,44 TL’den işlem gören hisse, bu yılın ilk yarısını yatayda taban oluşturarak geçirdi. Halihazırda yatay seyir devam ediyor. Arada yukarı yönlü hafif ataklar gözlense de bu çıkışlar güçlü olamamakta ve tekrar yönünü aşağıya çevirmesine yol açmakta. Güçlü bir ivme sergileyememesinde mali yapısındaki zayıf seyrin önemli bir etkisi var. Firma, son iki yıldır zarar ediyor. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda gelirindeki artışa paralel olarak dönem sonunda kâr etmesi önemli olsa da devamının gelip gelmeyeceği yatırımcı nezdindeki en önemli belirsizlik. Bu da temkinli bekleyişin devamına sebep olurken hisse üzerinde baskıya yol açıyor.

MARSHALL MRSHL

Alış0,00

Satış2.105,00

Gün İçi En Düşük2.061,00

Gün İçi En Yüksek2.119,00

PD/DD63,00

FK0,00

Fiyat2.105,00

Değişim-0,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI