SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Lokman Hekim için dibini gördüğünü söyleyebilir miyiz? Bu seviyelerden alım doğru bir seçenek olarak görüyor musunuz? Gönderen : Osman Aktaş14.10.2019, 20:46

Lokman Hekim, Ocak 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 7,89 TL’ye gördükten sonra hızla değer yitirdi. Hissedeki düşüş Mayıs 2019’da 3,16 TL’ye kadar gerilerken sonrasında mevcut seviyelerde taban oluşturma çabasının öne çıktığı gözlenmekte. Beş aydır daha ziyade yatay bir seyir izlenirken hissenin yukarı yönlü istikrarlı bir çıkış sergileyebilmesi için daha güçlü bir enerjiye ihtiyacı olduğunu göz ardı etmemeli. Şirket, kâr etmekle birlikte oluşan rakamlar arzu edilen boyutta değil. Son açıklanan 2019 altı aylıkta ise kârdaki düşüş daha bariz gözlenmekte. Artan finansal giderler şirketin altı aylık dönem kârının yüzde 81,47 oranında gerilemesine yol açtı. Son kapanış fiyatına göre oluşan fiyat kazanç oranı 17,77 oranında bulunuyor. Bu oran sektör ortalaması 11,51’in üzerinde. Yaşanan fiyat düşüşüne rağmen f/k oranın sektör ortalamalarının üzerinde olması hisse üzerindeki baskının devam ettiği şeklinde yorumlanmalı. Piyasada gözlenen genel satış dalgası ise baskının daha da güçlenmesine yol açıyor. Düşüşün destek bölgesinde durabilmesi için piyasada olumlu bir hava kadar şirketin kârını düzenli şekilde büyütebildiğini görebilmek önemli. Öte yandan firmanın bağlı ortaklığı tarafından geri alım programı kapsamında zaman zaman gerçekleştirilen alımlar olabiliyor. Son olarak 28 Ağustos 2019 günü 3,62 TL fiyattan alım yapılırken geçen zaman diliminde bir daha geri alım programı kapsamında işlem olmadı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

LOKMAN HEKIM SAGLIK LKMNH

Alış0,00

Satış79,85

Gün İçi En Düşük78,70

Gün İçi En Yüksek82,30

PD/DD2,31

FK8,92

Fiyat79,85

Değişim-1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI