SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Gedza’daki bu çıkış beklemeye değdi doğrusu. Ama daha ne kadar çıkacağını bilemiyorum. Sizce kardayken satayım mı yoksa biraz daha çıkar der misiniz? Gönderen : Musa Yılmaz22.09.2019, 18:19

Gediz Ambalaj, Ağustos 2018’de bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Hisse, 17 Ağustos 2018 günü düzeltilmiş verilerle 2,88 TL’yi test ederken şimdilerde 6,04 TL’den işlem görüyor. Hisse bir yılı geçkin süredir önce yukarı doğru bir atak gerçekleştirmekte bilahare yatayda dalgalanmakta. Sonrasında tekrar yukarı doğru atağa geçtiği gözleniyor. Bu şekilde gerçekleşen hareketin benzer şekilde devamı halinde mevcut seviyelerde bir süre yatayda hareket etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Son iki yıldır gerek gelir gerekse kârlılıkta kayda değer artış gerçekleştiren Gediz Ambalaj, 2019 yılında da ticari performansını koruyor. Şirket açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda gelir ve kârdaki artışını sürdürmekte. Mali tablolara göre kârdaki artış oranı yüzde 21,41 seviyelerinde bulunuyor. Mevcut performanstaki istikrarın korunması halinde yıl sonunda da artan gelir ve kârlılığı gözlemlemek mümkün olabilecektir. İstikrarın korunması hisseye olumlu yönde yansırken fiyatı destekleyen önemli bir unsur. Piyasa göstergeleri takip edildiğindeyse artan fiyata bağlı olarak oranların da yükseldiği gözleniyor. Son bir yılda hissenin f/k oranı kademeli olarak yükselirken sektör ortalamaları geriledi. Son kapanış fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı 5 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 4. Kârdaki artışın sürmesi ise fiyattaki artışa rağmen f/k oranın kabul edilebilir seviyede kalmasına imkan tanırken çıkışı destekliyor.

GEDIZ AMBALAJ GEDZA

Alış0,00

Satış27,38

Gün İçi En Düşük27,04

Gün İçi En Yüksek27,94

PD/DD1,96

FK5,37

Fiyat27,38

Değişim0,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI