SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Deva hissesi yükselmesine rağmen bilanço karlılığı ve satış cirosuna bakıldığında bu yükseliş zayıf kaldı. Ana sebebi nedir acaba? Hisse hakkında genel bir değerlendirme yapar mısınız? Gönderen : Tolga Cevikmen12.07.2019, 00:01

Uzunca bir süre yatay kanal içinde hareket eden Deva, bu yılın ilk ayında piyasadaki genel çıkışa paralel olarak yükseldi. Hisse mayıs ayında güçlü direnç bölgesi olan 5 TL’yi aşarken genele rağmen çıkışını sürdürmeyi başaran ender hisseler arasında yer aldı. Son bir haftada gelen kâr satışlarıyla birlikte bir miktar gerilese de bu hareketi şimdilik düzeltme kapsamında değerlendirmeli. Yükselişin devamı halinde önündeki ilk direnç bölgesi 6 lira olarak öne çıkıyor. Son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosuna bakıldığındaysa gelir ve kârını kayda değer oranda artırdığını görebilmekteyiz. Bu anlamıyla olumlu bir gelişme söz konusu olup önemli bir değişim yaşanmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın gözlenmesi mümkün olabilecektir. Önceki yıllarda da kârını düzenli artıran firma büyümesini sürdürdü. Ancak kârda gerçekleşen büyümeye rağmen fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Son kapanış fiyatına göre f/k oranı 6,65 seviyesinde oluşurken sektör ortalaması 4,60. Hissenin fiyat kazanç oranının sektör ortalamasının üzerinde oluşmasında son yaşanan çıkışa rağmen hisseye yönelik beklentinin devam ettiği şeklinde yorumlanabilir. Beklentinin gücüne bağlı olarak hissenin çıkış ivmesinin koruması için gerekli enerji de sağlanabilecektir.

DEVA HOLDING DEVA

Alış0,00

Satış72,25

Gün İçi En Düşük72,15

Gün İçi En Yüksek73,20

PD/DD2,49

FK6,26

Fiyat72,25

Değişim0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI