SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Adana B ile ilgili değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Yıl sonuna kadar nasıl bir hareket bekliyorsunuz? Gönderen : Yavuz11.09.2019, 21:59

Adana B hissesi uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, son olarak geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 4,29 TL’yi test etti ve ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte düzeltme hareketinde bulundu. Daha geniş bir pencereden bakıldığındaysa hisseni mart ayından bu yana yatay bir hareket sergilediği gözlenmekte. Halihazırda destek bölgesinde bulunan hissenin mevcut seviyelerde tutunması halinde yukarı yönlü eğiliminin de sürmesi mümkün olabilecektir. Geçtiğimiz yıl kârını artıran firmanın bu yılın ilk yarısında ise kârında düşüş görülüyor. İnşaat sektöründeki daralma çimento sektörü kadar bu sektördeki firmaları da olumsuz yönde etkiledi. Söz konusu durum hissenin fiyatına da aynı şekilde yansıyor. Fiyat kazanç oranı incelendiğindeyse 2 olduğu gözlenmekte. Söz konusu oran 35,80 olan sektör ortalamasını hayli gerisinde kalıyor. Bu durumu hissenin çıkışını destekleyen bir unsur olarak görmek mümkün. Öte yandan inşaat sektöründeki daralmanın durması halinde söz konusu durumun firmayı olumlu yönde etkileyerek fiyatı destekleyecek önemli bir unsur olacağını göz ardı edilmemeli.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI