SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Pergamon’daki çıkışı nasıl değerlendiriyorsunuz? Daha da yükselir mi? Tekrar 12’yi görür mü? Gönderen : Ali Güleç27.02.2019, 21:22

Kasım 2014’te borsaya gelen Pergamon Dış Ticaret, 2018 yılının ilk yarısına kadar dalgalı bir seyir izledi. Yılın ikinci yarısındaysa gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 12,17 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında da gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve şimdilerde 10,42 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesi geçtiğimiz yıl test edilen zirve seviyelerine yakın. Söz konusu rakamı aşabilmesi ise daha güçlü alıcının hisseye ilgi göstermesiyle mümkün olabilecek. Alıcıların yöneliminde artış olabilmesi uzun vadede firmanın mali yapısıyla yakından alakalı bulunuyor. Son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosuna göre kârı yüzde 271 oranında artan şirketin dokuz aylık geliri 5,8 milyon TL, Dönem sonu kârı ise 18,8 milyon TL. Kârın satış gelirinin üzerine çıkmasında finansal gelirlerde gözlenen artışın etkisi bulunuyor. Öte yandan finansal gelirin satış gelirlerinin üzerinde olması şirketin ana faaliyet kolunda zayıf kaldığı şeklinde yorumlanacaktır ki bu da sorun olarak görülmeli. Aynı şekilde satış gelirinin şirketin sermayesine yakın seviyelerde gerçekleşmesi de ticari kapasitesinin arzu edilen seviyede olmadığına işaret olarak değerlendirilecektir. Güçlü bir ticari kapasiteye ulaşabilmek için firmanın satış gelirlerini artırabilmesi şart. Aksi taktirde hissede arada yukarı çıkışlar yaşansa da istikrarlı bir yükseliş beklenmemeli.

PERGAMON DIS TICARET PSDTC

Alış0,00

Satış122,00

Gün İçi En Düşük114,20

Gün İçi En Yüksek124,00

PD/DD13,71

FK21,74

Fiyat122,00

Değişim-3,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI