SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDEFTER DEĞERİNİN 12 KATI-
SORU : Ditaş’ı bir süredir takip ediyorum. Şimdilerde yatay bir hareketi var. Hisseyle ilgili yorum alabilir miyim? Gönderen : İsmail Ünal30.11.2020, 19:30

Ditaş Doğan, geçtiğimiz mart ayında düzeltilmiş verilerle en düşük 6,61 TL’ye kadar indikten sonra yükseldi. Eylül ayında en yüksek 43,90 TL’yi test etti. Ardından geriledi ve şimdilerde de 32,60 TL seviyelerinde işlem görüyor. 10 milyon TL sermayesi bulunan firmanın yüzde 30’u borsada işlem görüyor. Halka açık kısmın yüzde 53’ü üç aracı kurumun saklamasında bulunuyor. Hissenin son bir yıldaki ortalama işlem hacmi 3,3 milyon TL. Mevcut hacim hisseye yönelik yüklü nakit girişinde hızlı hareket etmeye yol açabilecek bir tablonun olduğunu gösteriyor. Öncesinde zarar eden firma son üç yılda ise düzensiz de olsa kârlı bir yapıya döndü. Hissenin yükselmesinde bu olumlu atmosferin de etkili oldu. Ancak 2020 dokuz aylık dönemde kârda düşüş yaşandı. Oluşan kâr ile hissedeki fiyat artışı birlikte değerlendirildiğinde eylül ayındaki düşüşe rağmen fiyat çıkışının daha yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Veriler de bunu teyit ediyor. Son kapanışa göre piyasa defter değeri 12,51. Bu oran şirketin ulaştığı piyasa değerinin özsermayesinin 12 katından fazla olduğu anlamına geliyor. Kuşkusuz ileriye dönük kimi beklentilerle zaman zaman hissenin fiyatında, şirketin mevcut varlık ve kârlılığının çok üzerinde çıkışlara yol açabilir. Ancak bu durumun düşük sermayeli firmalarda şimdilerde sıklıkla gözleniyor. Mali göstergeler ise hissenin bu denli yükselmesini gerektirecek bir gelişmenin olmadığını söylüyor. Büyük ortak Doğan Holding de 23 Eylül 2020 günü ortalama 31,99 TL’den 140 bin adet hisse sattı. Söz konusu ortağın bu seviyeyi satış için uygun gördüğü anlaşılıyor. Hissedeki çıkışı yatırımcıların abartılı ilgisiyle alakalı olduğunu unutmamalı. İlginin bittiği noktada ise geriye düşme olasılığı daha da artması gündeme gelecektir.

DITAS DOGAN DITAS

Alış0,00

Satış21,50

Gün İçi En Düşük20,48

Gün İçi En Yüksek21,90

PD/DD12,38

FK0,00

Fiyat21,50

Değişim2,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI