SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Uzun süredir Global Menkul Değerler hissesindeyim. O kadar beklediğim halde neden yükselmiyor? Gönderen : Dilek Akpolat07.04.2019, 12:52

Borsada uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmek önerdiğimiz bir bakış açısı olduğu gibi riskin de düşürülmesi açısından yerinde bir yaklaşım tarzıdır. Ancak bu noktada hemen belirtmek isteriz ki borada tek başına uzun vadeli bir perspektifle hareket etmek yetmemektedir. Bunun yanı sıra yatırımda bulunulan şirketin de uzun vadede nasıl bir performans sergilediğini gözlemlemek önemlidir. Eğer takip edilen şirket gelir ve kârlılığını sürekli yükselten bir yapıya sahipse gerçekleştirilecek uzun vadeli yatırımın neticesinde getiri potansiyeli de artacaktır. Öte yandan bir şirket zarar eden ya da uzun zaman diliminde sürekli kârını düşüren bir niteliğe sahipse bu taktirde gerçekleştirilen yatırımın kazandırma ihtimali pek yüksek olmayacaktır. Global Menkul Değerler’i bu bakış açısıyla takip etmekte yarar var. Şirketin son beş yıllık bilançosu incelendiğinde ilk üç yılda zarar ettiğini son ikisinde ise cüzi de olsa kâr açıkladığını görmekteyiz. Şüphesiz son bilançosunda düşürmekle birlikte firmanın kâr etmesi önemli. Hisseye ilginin artması ise kârın düzenli olarak devam edeceği ve artacağı yönündeki beklentiyle yakından alakalı bulunuyor. Mevcut durumda elde edilen kârın yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Hisseye yönelik yatırımcı ilgisinde arzu edilen artışın olmaması yatırımcıların beklentisinin güçlü olmadığı anlamına geliyor. Söz konusu durum hissenin nominal değerinin altında işlem görmesinde etkili oluyor. Halihazırda 49 kuruştan işlem gören hissede güçlü bir çıkış olabilmesi için gelir ve kârlılıkta istikrarlı bir artışın yaşanabilmesi önemlidir.

GLOBAL MEN. DEG. GLBMD

Alış0,00

Satış38,48

Gün İçi En Düşük37,70

Gün İçi En Yüksek38,60

PD/DD7,73

FK13,05

Fiyat38,48

Değişim2,89%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI