SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Marka hissesinin şuan ki durumunu neyle bağdaştırmak gerekiyor? Hisse sahipsiz mi? Neden çıkmıyor? Gönderen : Erkan Güçlü16.04.2019, 19:55

Borsada kısa vadeli hedeflerle alım yapmak riskli olduğu gibi temelsiz beklenti ve söylentilere dayanarak işlemde bulunmak zarar olasılığını yükseltecektir. Özellikle mali yapısı zayıf firmalarla ilgili söylentiler spekülatif hareketlilik olasılığını daha fazla gündeme getirir. Ancak söz konusu hareketler bir süre sonra yerini düşüşe bırakır ki bundan daha ziyade bireysel yatırımcılar zarar görür. Bu nedenledir ki özellikle zararda olan firmalarla ilgili beklentilerin firmanın mali yapısını güçlendireceğine ilişkin olması önemlidir. Eğer kayda değer kârlılıklar oluşacağına dair ciddi işaretler alınmıyorsa gereksiz risklerin altına girilmesine de lüzum duyulmamalı. Marka Yatırım Holding’i değerlendirirken de bu bakış açısını göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğinde iç açıcı bir profilin olmadığı görülecektir. Firma, 2012 yılı hariç son beş yılın dördünde zarar açıkladı. Kayda değer bir faaliyet geliri olmadığı gibi kâra geçmesine olanak tanıyacak başka bir gelir kaynağı da bulunmuyor. Bu durum şirketin zarar açıklamasındaki ana faktör olmakta. Şirketin düşük profilli ticari performansı hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansıyor. Eylül 2017’de test ettiği 2,66 TL’nin ardından sürekli olarak geriledi ve nominal değerinin altına kaydı. Şimdilerde 61 kuruş seviyelerinde işlem görmekle birlikte nominal değerinin üzerine çıkmasına olanak tanıyacak performanstan uzakta duruyor. Mevcut haliyle hisseye yapılacak yatırım gereksiz risk anlamına gelecektir.

MARKA YATIRIM HOLDING MARKA

Alış0,00

Satış100,40

Gün İçi En Düşük98,50

Gün İçi En Yüksek104,90

PD/DD82,36

FK1.397,80

Fiyat100,40

Değişim-0,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI