SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞLARI KALICI OLAMIYOR-
SORU : Glryh hissesinde son günlerde aşağı yönlü bir hareket mevcut. Bu senet hakkında teknik ve grafik olarak beklentiniz nedir? Tavsiyenizi merak ediyorum. Bekleyelim mi sonra satalım mı? Gönderen : Şenol Köyüstü 24.02.2020, 19:26

BIST 100 Endeksi 22 Ocak 2020 günü en yüksek 124.537’yi test ettikten sonra kademeli olarak geriledi. Piyasada gözlenen genel satış baskısı tüm hisseler gibi Güler Yatırım Holding’i de etkiliyor. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman gerçekleşen yukarı yönlü ataklara rağmen kalıcı ve istikrarlı bir çıkış yaşanmıyor. Buna ilave olarak hissenin piyasadaki olumsuz havadan kaçınması ise hayli zor. Bu anlamıyla Güler Yatırım Holding’in fiyatında da satışların etkili olduğunu ve aşağıya kaydığını gözlemekteyiz. Bir şirketin düzenli gelir ve kâr büyümesi gerçekleştirebilmesi hissenin istikrarlı şekilde yükselmesi için önemli bir kriterdir. Eğer istikrarlı bir büyüme söz konusu değilse hissede düzenli bir çıkış için güçlü bir neden olmayacaktır. Güler Yatırım Holding bu noktada zayıf kalıyor. Firmanın geçmiş yıllardaki mali yapısı incelendiğinde pek de yeterli bir performansın gerçekleşmediği görülecektir. Şirketin 2018 yıl sonu bilançosunda kârında önceki yıllara göre bir artış olsa da son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda yine ciddi bir azalma söz konusu. 2019’un son çeyreğinde performansta önemli bir artış gerçekleşmemesi halinde yıl sonu bilançosunda da kârda düşüş gündeme gelecektir. Bu da hissenin daha da yukarı çıkması için gerekli olan enerjinin yetersiz kalmasına yol açacaktır. Kârdaki azalmaya rağmen hissenin ekim ayından itibaren yükselmesi ise fiyat kazanç oranının sektör ortalamasının hayli üzerine çıkmasına sebep oldu. Oranın makul seviyeye gelebilmesi için firmanın kârını artırması ya da hissedeki düşüşün bir süre daha devam etmesi gerekiyor.

GULER YAT. HOLDING GLRYH

Alış0,00

Satış11,94

Gün İçi En Düşük11,69

Gün İçi En Yüksek12,00

PD/DD0,91

FK2,91

Fiyat11,94

Değişim-0,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI