SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞIN DAYANAĞI ÖNEMLİ-
SORU : DIRIT’in bedelsiz verme potansiyeli var mı? Hisseyle ilgili düşünceniz nedir? Gönderen : Mehmet Kama19.08.2020, 19:08

Bir şirketin bedelsiz ya da kâr payı dağıtımında bulunabilmesi her şeyden önce kâr etmesi gerektirir. Diriteks Tekstil ise satış geliri sağlayamadığı için kâr edemiyor. Rakamlar yüksek olmasa da sürekli zarar söz konusu. Son iki yılda ise zarar rakamının önceki yıllara göre yükselmesi olası beklentileri temelsiz kılıyor. Şüphesiz kâr edememesinde gelir üretememesinin etkisi birinci derecede rol oynuyor. Şirket, son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda da zararını sürdürdü. Aksi yönde önemli bir gelişme beklenmediği için firmanın bu yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Mali yapısı yakından incelendiğindeyse özsermayenin eksiye düşmemekle birlikte sermayesinin altında kaldığı gözleniyor. Diğer taraftan firmanın faaliyetlerindeki belirsizlik nedeniyle Yakın İzleme Pazarında bulunuyor. Hisseler, borsada işlem görmeye başladığı 2012 yılından bu yana şirketin güçlü bir mali yapısı olmaması sebebiyle uzun vadede yükselen bir ivme sergileyemese de zaman zaman yukarı yönlü sert hareketleri olabiliyor. Daha ziyade spekülatif düzeyde kalan bu hareketler bir süre sonra yerini tekrar düşüşe terk ediyor. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında 60 kuruştan işlem görürken gerçekleştirdiği atakla birlikte yükseldi ve 19 Ağustos 2020 günü en yüksek 2,35 TL’yi görürken gelen satışların ardından kapanışını 2,12 TL’den gerçekleştirdi. Yaşanan bu çıkışın da spekülatif yönünün göz ardı edilmemesi gerekiyor. Zira yükselişin iktisadı herhangi bir dayanağı bulunmuyor. Gelir ve kârını düzenli artıran firmaların takip edilmesi halinde gereksiz risklerden de kaçınılmış olunacağı unutulmamalı.

DIRITEKS DIRILIS TEKSTIL DIRIT

Alış0,00

Satış14,32

Gün İçi En Düşük13,89

Gün İçi En Yüksek13,91

PD/DD3,03

FK0,00

Fiyat14,32

Değişim-8,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI