SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞ TRENDİ KORUNUYOR-
SORU : Selçuk Ecza Deposu’nun son bilançosu hakkındaki düşüncelerinizi ve de önümüzdeki dönem beklentilerinizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Ali Rıza 13.10.2020, 18:44

Henüz dokuz aylık bilançosunu açıklamayan Selçuk Ecza Deposu’nun kamuyla paylaştığı en son mali verisi 2020 altı aya ilişkin. Şirket yılın ilk yarısında gelirini yüzde 20,66 oranında artırmasına rağmen dönem sonu kârını yüzde 15,68 düşürdü. Kârın düşmesinde maliyet ve giderlerin yanı sıra finansman giderleri etkili oldu. Pandemide ticari hacmi artacağı düşüncesiyle sağlık sektöründeki firmalara yönelik ilginin artacağı yönündeki beklentiye rağmen ilaç depolama ve dağıtım işini yapan Selçuk Ecza Deposu’nun bu süreçte kârında düşüş yaşandı. Bu durum birçok yatırımcı açısından şaşırtıcı oldu. Bununla birlikte firma geçmiş beş yıllık süreçte istikrarlı şekilde kârını artırmayı bildi. Pandemi sürecinde bunun sekteye uğraması ise ister istemez dikkat çekti. Şirketin kârını aşağı çeken giderleri içerisinde pazarlama giderlerinin daha hızlı artması ise gözlenen bir diğer husus. Firmanın yılın ikinci yarısında performansında artış sağlayabilmesi bu noktada önemli. Aksi taktirde yıl sonunda da düşen bir kârlılık gündeme gelecektir. Bununla birlikte firmanın geleceğine dair yatırımcının beklentisinde bir düşüş gözlenmiyor. Çıkış trendinin korunması bunun önemli bir göstergesi. Yılın ilk günlerinde düzeltilmiş verilerle en düşük 2,61 TL’den işlem gören hisse sonrasında arada düzeltmeler yapsa da sürekli olarak yükseldi. Son işlem günü olan 13 Ekim 2020 günü de kapanışını 9,57 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut fiyat seviyesi hissenin zirvesine yakın olup ilginin devamı halinde çıkışın da sürmesine imkan tanıyacaktır. Kapanış fiyatına göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değerinin sektör ortalamasının altında bulunması ise yatırımcının ilgisini korumasında etkili olacağı gibi çıkışı da destekleyecek unsurlar olarak görülmeli.

SELCUK ECZA DEPOSU SELEC

Alış0,00

Satış56,65

Gün İçi En Düşük54,85

Gün İçi En Yüksek57,05

PD/DD2,34

FK157,61

Fiyat56,65

Değişim0,18%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI