SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇIKIŞ ARTAN KÂRLA DESTEKLENMELİ-
SORU : DAGHL bir anda fırladı. Ne olduğunu dahi anlamış değilim. Neden yükseliyor? Daha da devam eder mi bu çıkış? Bilgi için şimdiden teşekkürler. Gönderen : Fikret Şahin05.02.2020, 20:04

Dagi Yatırım Holding, kademeli bir çıkış sergilerken özellikle son bir ayda oldukça hareketli bir yapıya büründü. Hisse, 6 Ocak 2020 günü en düşük 2,03 TL’ye kadar indi. 20 Ocak günü ise en yüksek 5,80 TL’ye çıktı. Ardından yine aynı hızla geriledi ve 31 Ocak 2020 günü 3,91 TL’ye kadar indi. Şimdilerde de 4,62 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bu süre zarfında şirketle ilgili kamuya yapılmış önemli bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Piyasadaki gelişmelere bağlı olarak hissede yaşanan hareketliliği spekülatif değerlendirmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Ancak hissedeki çıkışın güçlü ve kalıcı olabilmesi için gerçekleşen yükselişin mali yapı ile desteklenmesi şart. Firma gelir ve kârlılığını artıramadığı taktirde çıkışın zemini olmayacaktır. Şirket, son açıkladığı beş yıllık bilançolarında ya zarar ya da düşük seviyede kârlılığa sahip. 2019 dokuz aylık bilançosundaysa önceki dönemlere göre kârında daha yüksek bir artış yaşanması olumlu olsa da asıl önemli olan devamlılığın sağlanabilmesi. Bu noktada henüz yatırıcısına yeterli ve güçlü mesajı verebilmiş değil. Bu nedenledir ki çıkışın asıl dinamosu halihazırda piyasa yaşanan olumlu seyir. Son bir aydaki çıkışla birlikte hissenin fiyat kazanç oranı da hızla yükselerek 21,81’e çıktı. Oran sektör ortalaması 9,58’in hayli üzerinde. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamalarının üzerinde yer alıyor. Bu anlamıyla göstergeler hissede yüksek risk olduğunu işaret etmekte.

DAGI YATIRIM HOLDING DAGHL

Alış0,00

Satış20,36

Gün İçi En Düşük20,34

Gün İçi En Yüksek21,48

PD/DD15,51

FK22,53

Fiyat20,36

Değişim-2,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI