SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : PRİZMA, bu aralar iyi çıkıyor. Daha da çıkar mı? Hareketi hakkındaki değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Osman 16.07.2019, 19:20

Prizma arada yukarı yönlü sert ataklarda bulunsa da uzun vadede yatay kanal içindeki hareketini sürdürüyor. Bu nedenle yukarı yönlü gerçekleşen ataklar da bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakıyor. Bu kapsamda değerlendirildiğinde hissede gözlenen son bir aylık çıkışın da benzer şekilde sonuçlanması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Hisse, geçtiğimiz mayısın ikinci yarısında en düşük 1,61 TL’yi görürken yaşanan çıkışla birlikte şimdilerde 2,29 TL seviyelerinde işlem görmekte. Geçmişteki hareketin benzerini sergilemesi halinde bir süre daha çıkış devam etse de sonrasında yatay trendine dönmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin en büyük sıkıntısı gelir ve kârını istikrarlı şekilde büyütememesi. Son beş yıllık bilançosu takip edildiğinde gelirde düzensiz dalgalanmalar gözlenirken kârında sürekli olarak düşüş yaşanmakta. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda ise zarara dönüldüğü gözlenmekte. Mali yapıdaki bu istikrarsızlık ister istemez hissede uzun vadede gerekli olan enerjinin zayıf kalmasına yol açıyor. Firmayla ilgili yakın tarihli açıklama ise Silivri’deki taşınmazıyla ilgili. Daha önce taşınmazla ilgili imar barışından faydalanmak üzere başvuruda bulunulduğu belirtilirken haziran ayında ödemenin yapıldığı belirtildi. Söz konusu başvuru ile taşınmazın imara aykırılığı af kapsamına dahil edilmiş oldu. Bu durum olumlu olarak görülse de üretim ya da satışlara bir etkisi beklenmemeli. Bu itibarla asıl önemli olanın gelir ve kârlılığı artırmak olduğunu hatırlatmakta yarar var.

PRIZMA PRESS MATBAACILIK PRZMA

Alış0,00

Satış53,35

Gün İçi En Düşük55,60

Gün İçi En Yüksek57,95

PD/DD12,12

FK0,00

Fiyat53,35

Değişim-6,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI