SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Elimde CELHA hissesi var. Ne olacak bu hissenin durumu? Zararın büyük. Acil cevap verebilirseniz memnun olurum. Gönderen : Cengiz11.06.2019, 22:02

Çelik Halat, Nisan 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 8,51 TL’ye kadar çıktıktan sonra düşüş trendine girdi. Geçtiğimiz mayıs ayında 3,71 TL’ye kadar gerileyen hisse son iki hafta da gelen tepki alımlarıyla birlikte bir miktar artmış görünüyor. 11 Haziran 2019 günü kapanışını 4,10 TL’den gerçekleştiren hissede henüz düşüş eğiliminde bir değişiklik bulunmuyor. Satış ağırlığı varlığını halihazırda sürdürüyor. Bu da düşüş trendinin sürmesinde etkili oluyor. Son iki yıldır firmanın kârında gözlenen artışa rağmen aynı performansın bu yıl da devam etme ihtimali hayli zayıf. Şirketin açıklanan 2019 üç aylık bilançosuna göre satış gelirinde yaşanmakta. Gelirdeki düşüşe rağmen maliyet ve giderler kalemindeki artış şirketin esas faaliyetlerinden dolayı zarar etmesine yol açtı. Finansal giderlerdeki artan rakam ise dönem sonundaki zararın artmasında etkili oldu. Normal şartlarda düşen satışlara bağlı olarak maliyet ve gider kalemlerinde de düşüş yaşanması beklenirken burada tersi bir durum söz konusu. Mevcut ivmede değişiklik yaşanmaması halinde şirketin yıl sonunda da zarar açıklama olasılığı hayli yüksek. Zararın devam etmesi ise mevcut düşüş eğiliminin sürmesine yol açacaktır. Bu nedenle zarar eden firmalar yerine gelir ve kârlılığını artıran şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

CELIK HALAT CELHA

Alış0,00

Satış34,96

Gün İçi En Düşük33,88

Gün İçi En Yüksek37,20

PD/DD-96,09

FK0,00

Fiyat34,96

Değişim-6,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI