SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK SATIYOR-
SORU : PEKGY Bütün piyasa artıdayken Peker’den hiç bir haber yokken neden birden düşüyor. Bunlara dur diyecek yok mu? Bir babayiğit delikanlı… Gönderen : Kerem Kartal05.01.2020, 21:37

Şubat 2018’de borsaya gelen ve yılın ikinci yarısında hızlı bir çıkış sergileyen Peker GMYO, sonrasında aynı hızla geriledi. Hisse, çıkış esnasında düzeltilmiş verilerle bir ara 8,50 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde de 3,02 TL’den işlem görüyor. Hisse, 2019 yılı içinde de zaman zaman yukarı atakları olsa da bu çıkışlar sınırlı kaldı ve her defasında satış baskısı ağırlık buldu. Bu anlamıyla geçtiğimiz aralık ayındaki çıkış da benzer şekilde satış baskısıyla birlikte geri geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamalar takip edildiğindeyse 13 Aralık 2019 günü yaşanan sert düşüşte Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker’in satışlarının etkili olduğunu görebilmekteyiz. Aynı ortak 17 Aralık günü yaklaşık 13 milyon adet hissesi işlem gören tipe dönüştürdü ve 24 Aralık günü satışları devam etti. İlerleyen günlerde de uygun gördüğünde satışların geleceği anlaşılıyor. 3 Ocak 2020 günü yaşanan düşüşte ise piyasadaki genel düşüş etkili oldu. Bölgede artan jeopolitik riskler beraberinde satışlara yol açarken hisselerde de düşüşe sebep oldu. Peker Gayrimenkul de bu düşüşten etkilendi. Tüm bunlardan ayrı olarak kamuyla paylaşılan mali tablolara göre 2018 faaliyet döneminde şirketin kârı gerilerken son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda zarar söz konusu. Zararın yıl sonu bilançosunda da devam etme olasılığı düşük değil. Öte yandan koşulların uygun olduğu zamanlarda büyük ortağın satışlarda bulunma ihtimali hissedeki olası çıkışları sınırlandıracak bir unsur olacaktır.

PEKER GMYO PEKGY

Alış0,00

Satış12,58

Gün İçi En Düşük10,30

Gün İçi En Yüksek12,54

PD/DD4,25

FK8,82

Fiyat12,58

Değişim9,97%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI