SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Goodyear için ne düşüyorsunuz? Mali yapısı borç durumu ve orta vade için yatırım yapılabilir pozisyonda mı? Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Hakan25.07.2019, 20:06

İki yıldır kârını artıran Good-Year, son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosunda ise zarara döndü. Firma, gelirindeki artışa rağmen yüksek finansal giderler nedeniyle ilk çeyrekte zarar açıkladı. Gözlenen yüksek borçluluk yapısı nedeniyle artan döviz kurundan olumsuz yönde etkilenirken söz konusu durum zarar etmesinde etkili oldu. Aynı şekilde devam etmesi halinde firmanın yıl sonunda da zarar açıklaması olasılık dahilinde bulunuyor Kurdaki artış borçluluk yapısının artmasında önemli bir paya sahip. Bu da ister istemez mali yapıda sıkıntıya neden oluyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Eylül 2017’den bu yana aşağı yönlü düşüş eğilimi öne çıkıyor. 11 Eylül 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,98 TL’ye kadar yükselse de sonrasında sürekli geriledi ve teknik olarak uzun vadeli çıkış trendinin destek bölgesi olan 3,10 TL’yi aşağı yönlü kırdı. Sonrasında da düşüş devam ederken geçtiğimiz mayıs ayında 2,37 TL’ye kadar indi. Şimdilerde ise 2,55 TL’den işlem görmekte. Önceki destek bölgesi direnç bölgesine dönüşürken mevcut seviyeler ise yeni destek bölgesi konumunda bulunuyor. Hissenin bu seviyelerde tutunması ve yönünü yukarı çevirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi gerekiyor. Takas verileri takip edildiğindeyse halka açık kısmın yüzde 49,68’inin yabancı saklamasında olduğu görülmekte. Oluşan zarara ilave yabancıların yılın ilk gününden bu yana daha ziyade satış ağırlıklı işlemlerde bulunmaları da hisse üzerinde basıya neden oluyor.

GOOD-YEAR GOODY

Alış0,00

Satış20,86

Gün İçi En Düşük20,82

Gün İçi En Yüksek21,66

PD/DD2,97

FK22,76

Fiyat20,86

Değişim-2,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI