SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Konya uzun zamandır burada. Uzun vadede şirket nasıl olur? Nerelere gider? Maliyetim 282’den. Ara ara alıp biriktirmek gerekir mi? Gönderen : Hasan Hüseyin Taşpınar15.07.2019, 22:07

Borsada büyüyen şirket olması halinde hissesinde gözlenecek düşüşlerde alımlar yapmak uzun vadede kazancın artmasına imkan tanıyabilecektir. Bunun için şirketin gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artırıyor olması önemlidir. Ancak küçülmesi ya da zarar etmesi halinde aynı olasılığın sürdüğünü söylemek haliyle zorlaşacaktır. Neticede bir hissenin fiyatını belirleyen temel unsur şirketin değeridir. Eğer bir şirket zarar ediyorsa değeri de ona bağlı olarak eriyecektir. Zarar eden bir şirketin hissesi ise ancak ileriye dönük kâr edeceğine dair beklentinin güçlenmesi halinde alım yapılması düşünülebilir. Aksi taktirde gereksiz risk üstlenilmesi söz konusu olacaktır. Konya Çimento’yu değerlendirirken bu genel bakış açısını göz ardı etmemekte yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse satışlarda dalgalı bir seyir yaşandığı görülüyor. Maliyetlerdeki artış ise kârlılıkta büyüme sıkıntısı yaşanmasına yol açıyor. Son dört yılda kârı sürekli geriliyor. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosundaysa gelirdeki düşüşle birlikte şirketin dönem sonunda zarar açıkladığını gözlemekteyiz. Aynı ivmenin devamı halinde firmanın yıl sonunda da zarar etme ihtimali ağırlık bulacaktır. Mali yapıdaki performans kaybı ise hissenin fiyatına doğrudan yansıyor. Hisse, son dört yıldır arada yukarı atakları olsa da kademeli olarak değer kaybedişini sürdürüyor. Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana devam eden hareketi de bu kapsamda değerlendirmek gerekir. Uzun vadede istikrarlı çıkış için firmanın düzenli şekilde gelir ve kârlılığını büyütebilmesi önemli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KONYA CIMENTO KONYA

Alış0,00

Satış11.450,00

Gün İçi En Düşük11.240,00

Gün İçi En Yüksek12.230,00

PD/DD22,37

FK81,64

Fiyat11.450,00

Değişim-3,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI