SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Doğtaş Kelebek’in grafiğine baktığımızda operasyon geçirmiş ve bırakmışlar gibi duruyor. O kadar yatırımı var o kadar mağaza acıyor. Bu fiyatları hak ediyor mu sizce? Uzun vadede güven verir mi? Gönderen : Doğan Hamdi02.09.2019, 19:47

Doğtaş Kelebek, Ağustos 2017’de en yüksek 4,76 TL’ye kadar çıktıktan sonra hızla geriledi. Hissenin geçen iki yıllık süre zarfında arada yukarı yönlü tepki çıkışları olsa da nominal değerinin altına inmekten kurtulamadı. Halihazırda, 99 kuruş seviyelerinde işlem gören hissenin geçtiğimiz mayıs ayından bu yana mevcut seviyenin altına inmeme yönünde bir çabası olduğu gözleniyor. Ancak bunu gerçekleştirebilmesi için mali yönden güçlenebilmesi önemli. Şirketin geçmiş beş yıllık bilançosu incelendiğindeyse dördünde zarar açıkladığını görmekteyiz. Son olarak geçtiğimiz yıl zarar eden firma, 2019 altı aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte zararı sürdürdü. 22 Ağustos 2019 günü yaptığı açıklamadaysa Ekonomi Bakanlığının destek programı kapsamına alınması itibariyle “Kelebek” makasının dünya pazarlarında büyümesine önemli katkı sunacağı yönündeki beklentisini yatırımcıyla paylaştı. Ancak şirketin halihazırdaki en büyük sorununun zarar üretmesi olduğu unutulmamalı. Bu durum hissenin yükselmemesi için önemli bir gerekçe. Nihayetinde bir firma kâr edebildiği ölçüde değeri artmakta. Zarar eden bir şirketin hissesinin uzun vadede değerlenmesi ise beklenmemeli. Şüphesiz piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak çıkışlar yaşanabilir. Hatta spekülatif beklentilerle çıkış bir süre düşünülenin de ötesine gidebilir. Ancak uzun vadede istikrarlı yükseliş için gelir ve kârlılıkta düzenli artış önemlidir. Aksi taktirde şirketin mali yapısına uygun olarak gerilemesi şaşırtıcı olmayacaktır. Doğtaş Kelebek için de durum farklı değil. Şirketin son açıklanan bilançosuna göre yıl sonunda da zararın devam etme olasılığı hayli yüksek. Bu da hisse üzerindeki baskının devam etme ihtimalini güçlendiriyor.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI