SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Gerel'de bir senedir bekliyoruz, son bilançoda zarar açıklamış değerlendirme yapabilir misiniz? Gönderen : Talat Köng19.04.2019, 06:59

Gersan Elektrik son açıkladığı 2018 yıl sonu bilançosunda brüt satışlarını artırmasına rağmen yıl sonunda kârını düşürdü. Kârın düşmesinde artan finansal giderler kalemindeki rakamın etkisi göz ardı edilmemeli. Şirketin son beş yıllık bilançosu göz önüne alındığındaysa kârın bir yıl artarken ertesi yıl gerilediği gözleniyor. Bu anlamıyla geçtiğimiz yıl kârdaki gerileme rutine uygun bir durum olup aynı döngünün devam etmesi halinde bu yıl sonunda da kârda artış gözlemlemek şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin kârındaki düzensizlik fiyata da benzer şekilde yansıyor. Hisse, son olarak Mart 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,17 TL’ye kadar çıkarken sonrasında sürekli geriledi ve şimdilerde 2 liranın üzerinde tutunmaya çalışıyor. Son olarak 18 Nisan 2019 günü kapanışını 2,10 TL’den gerçekleştirdi. Yaşanan düzensiz kârlılık karşısında hissenin istikrarlı yükselme ihtimali zayıflıyor. Hissenin fiyat kazanç oranı incelendiğindeyse 37,39 seviyesinde olduğu gözleniyor. Oran, hissenin fiyatındaki düşüşe rağmen son üç yılın zirve seviyesinde bulunuyor. Fiyat kazanç oranın makul seviyelere gelebilmesi için kârın artabilmesi önemli.

GERSAN ELEKTRIK GEREL

Alış0,00

Satış40,74

Gün İçi En Düşük37,16

Gün İçi En Yüksek40,74

PD/DD7,26

FK0,00

Fiyat40,74

Değişim9,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI