SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İhlas Yayın Holding’te maliyetimiz 76. Çıkar diye aldık ama beklemeye devam ediyoruz. Çıkma olasılığı var mı? Gönderen : Yılmaz11.12.2019, 19:51

İhlas Yayın Holding, uzun süredir nominal değerinin altında işlem görüyor. Hisse, Ocak 2019’den bu yana yükselen bir performans sergilese de bu çıkış 1 liranın üzerine geçmesine yetmedi. Yılın ilk ayı 30 kuruşlarda bulunurken şimdilerde 85 kuruştan işlem görüyor. Geçtiğimiz kasım ayında bir ara nominal değerinin üzerine çıkmayı başarsa da kalıcı olmadı ve gelen satışlarla birlikte tekrar geriledi. Güçlü ve istikrarlı bir çıkış sergileyememesinde kâr edememesinin etkisi hissediliyor. Sürekli zarar eden şirket son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da zarar yazmaya devam ediyor. Bu yıl sonunda da zarar etmesi şaşırtıcı olmayacak. Şirketin birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 87,2 milyon TL’ye yaklaşmış durumda. Firma zarar ettikçe mali yapı daha da bozuluyor. Özsermaye her ne kadar eksiye düşmemiş olsa da sermayesinin altında bulunuyor. Şirketin güçlü ve istikrarlı şekilde kârını artıracağına dair umudun olmaması ise beklentiyi kırıyor. Bu da ister istemez hisseye yönelik alıcıların güçlenmesine mani olmakta. Hissede uzun vadeli bir beklentiye girmek için uygun bir zemin bulunmuyor. Kârlılığını düzenli şekilde artıran firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

IHLAS YAYIN HOLDING IHYAY

Alış0,00

Satış2,50

Gün İçi En Düşük2,48

Gün İçi En Yüksek2,53

PD/DD2,05

FK11,56

Fiyat2,50

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI