SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİDEN GELEN BORCA GİTTİ -
SORU : Söktaş bedelliden gelen parayı ne yapacak? Nerede kullanacak? Konuyla ilgili yapılan bir açıklama var mı? Gönderen : Gökhan Ayyıldız13.08.2020, 16:05

Söktaş Yönetim Kurulu, 22 Nisan 2020 günü aldığı kararla 40.120.000 TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 95 artırarak 78.234.000 TL'ye yükselti. Hissedarlar yeni pay alma haklarını haziran ayı içinde kullanırken sermaye artırım işlemi de tamamlanmış oldu. Şirket sermaye artırımından kaynaklı olarak yaklaşık 37,7 milyon TL kaynak hedeflediyse de 19,6 milyon TL’lik kısmı kimi pay sahipleri tarafından daha önce sermaye avansı ve nakit borç olarak Söktaş’a verilen ödemelere gitti. Bu kısım mahsup edildiğinde şirketin elde ettiği fon tutarı da 18,7 milyon TL’ye indi. Şirketin hissedarlarından daha öne aldığı 19,6 milyon TL tutarındaki borcun ise işletme sermayesinde ve bankalara olan borçların ödenmesinde kullanıldığı belirtildi. Şimdi de elde kalan fonun yüzde 70’i yine bankalara olan kredi borcu için kullanılırken kalan yüzde 30’luk kısım da işletme sermayesinde kullanılması düşünülüyor. Bu anlamıyla firmanın bedelli sermaye artırımından elde ettiği kaynağın önemli bir kısmı borçlara giderken bu durum mali yapının toparlamasına katkı sağlayacaktır. Kalan yaklaşık 5,4 milyon TL ise işletme sermayesinde değerlendirilecek. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğindeyse henüz altı aylık bilançosunun gelmediği görülüyor. Son açıklanan 2020 üç aylık bilançosundaysa 28,4 milyon TL zarar söz konusu. Son beş yıldır sürekli zarar eden şirketin gözlendiği kadarıyla yılın ikinci yarısında bir değişim gerçekleştirememesi halinde bu yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacaktır. Açıklanan son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 199,5 milyon TL. Bedelli sermaye artırımı ile firmaya her ne kadar bir fon girişi sağlansa da asıl önemi olan şirketin kâr edebilmesi. Düzenli bir kârlılık yakalanamadığı taktirde ulaşılan mevcut seviyelerde tutunması da zorlaşacaktır.

SOKTAS SKTAS

Alış0,00

Satış5,23

Gün İçi En Düşük4,94

Gün İçi En Yüksek5,27

PD/DD1,24

FK0,00

Fiyat5,23

Değişim4,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI