SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Etiler Gıda’dan hisse aldım. Bedelli sermaye artısına gitmişler. Haberim yoktu. Sizce ilgili artış iyi midir? Hiçbir fikrim yok. Yardımınızı rica ederim. Gönderen : Cüneyt Balkan01.12.2019, 13:04

Etiler Gıda, Şubat 2018’de sadece 723,3 bin TL nominal tutardaki pay için tahsisli sermaye artırımına gitti. Söz konusu tahsisli sermaye artırımı ile şirketin sermayesi 11,6 milyon TL’den 12,3 milyon TL’ye yükseldi. Bu tahsisli sermaye artışı ile birlikte büyük ortak Mehmed Nureddin Çevik’ten yaklaşık 3,4 milyon TL kaynak temin edildi. Firma söz konusu tutarın yaklaşık 3 milyon TL’sini tedarikçilerden satın alınan gıda ve ambalaj malzemeleri için kullandı. Şirketin Yönetim Kurulu geçtiğimiz ağustos ayında yine bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Kararla 50 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 12,3 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi yüzde 175,25 oranında bedelli artırılarak 34 milyon TL’ye çıkarılacak. Karar gereğince ortaklardan elde edilecek fonun küçük kısmı şirketin finansal borçlarının ödenmesi için kullanılırken ağırlıklı kısmının tedarikçilerden mal ve ambalaj satın alımı için harcanacağı belirtildi. Aynı kararda yeni şube açılacağı bilgisi de paylaşılmakta. Bedelli sermaye artışı kararı hissede satışların ağırlık bulmasına yol açarken hissenin fiyatında da gerilemeye neden oldu. İlave nakit çıkışında bulunmak istemeyen ortakların satışı tercih ettiği anlaşılıyor. SPK ise sermaye artışına yönelik henüz olumlu bir yanıt vermiş değil. Tüm bunlardan ayrı olarak Mart 2018’de duyurulan tahsisli sermaye artırımı yoluyla yabancı ortak alınması yönündeki görüşmelerin halen devam ettiği belirtildi. Konuyla ilgili son olarak 1 Kasım 2019 günü kamuya bilgilendirmede bulunuldu. Sermaye artışı ile ilgili açıklamaların dışında firmanın mali yapısı incelendiğindeyse yeterli bir gelir düzeyine sahip olmadığı görülüyor. Son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda dönem sonunda kâr olsa da satış geliri sermayesinin hayli gerisinde kalıyor. Bu da güçlü bir kârlılık yakalanmasına mani olmakta. Mali yapının zayıf olması hissedeki hareketlerin spekülatif niteliğini öne çıkarırken çıkışların da sınırlı kalmasına yol açmakta. Daha güçlü ve istikrarlı büyüyen firmaların takip edilmesinde yarar var.

ETILER GIDA ETILR

Alış0,00

Satış20,46

Gün İçi En Düşük20,02

Gün İçi En Yüksek22,02

PD/DD6,81

FK16,87

Fiyat20,46

Değişim-1,63%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI