SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBaskı altında mı?-
SORU : Hedef Girişim’in fiyatlaması kar açıklamasına rağmen neden baskı altında tutuluyor acaba? Gönderen : Ufuk Emil25.06.2019, 19:51

Hedef Girişim’in fiyat seyri takip edildiğinde şirketin bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdüğünü gözlemekteyiz. Son olarak geçtiğimiz yıl düşük bir kâr açıklayan firmanın 2019 faaliyet döneminde kârında artış gerçekleştirmesi rutine uygun bir gelişme olacağından sürpriz bir gelişme olarak algılanmamalı. Aksine rutinin devamı şeklinde yorumlanması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosuna göre firmanın kârını artırması ise kârdaki dalgalı seyrin devamı şeklinde değerlendirilmeli. Yatırımcıların da bu dalgalı seyre alışık olmaları hissenin fiyatında olağanın dışında bir hareketliliğin yaşanmasına mani olmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin fiyat seyri takip edildiğinde Eylül 2018’den bu yana arada inişler ve çıkışlar yaşanmakla birlikte yatay bir kanal içinde dalgalı harekette bulunduğunu görmekteyiz. Mevcut fiyat seviyelerinden yukarıya daha güçlü ve kalıcı çıkışta bulunabilmesi için mevcudun dışında düzenli bir gelir ve kârlılık performansına sahip olması önemli. Hissenin fiyat kazanç oranının sektör ortalamasının altında olmasını da tek başına olumlu bir gösterge olarak görmemeli. Zira f/k oran sürekli olarak sektör ortalamasının altında bir seyir izlemekte. Bu durum yatırımcının hisseye yönelik beklentisinin pek de güçlü olmadığı şeklinde yorumlanmalı.

HEDEF GIRISIM HDFGS

Alış0,00

Satış2,06

Gün İçi En Düşük2,05

Gün İçi En Yüksek2,08

PD/DD0,40

FK0,00

Fiyat2,06

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI