SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kristal Kola çok yüksek işlem hacmine rağmen yeterli çıkışı sergilemiyor? Neden böyle? Gönderen : Alp Çetinkaya15.12.2019, 19:27

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken hangi zaman aralığının baz alındığı önemlidir. Değerlendirmeye alınan süreye bağlı olarak hissenin performansı düşük ya da yüksek görünebilir. Bu noktada asıl olan yatırımcının hangi perspektif ile baktığıdır. Kristal Kola için de benzer durum söz konusu. Şirkete ait hissenin fiyatı son bir haftaya göre değerlendirildiğinde yatay bir hareket gözlenirken geçtiğimiz mayıs ayından bu yana değerlendirildiğinde yükselen bir ivmeden bahsetmek mümkün olacaktır. Diğer taraftan hissenin hala arz olduğu 1997 yılından bu yana hareketine bakıldığındaysa zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda buluna da devamının gelmediği ve aynı hızla gerilediği bir hareket gözlenecektir. Bu itibarla uzun zaman dilimi göze alındığında ise bu defa da yükselen bir ivmenin olmadığı sonucuna varmak gerekecektir. Bu nedenledir ki hisseye hangi zaman perspektifi ile bakıldığı önemlidir. Yıl bazında bakıldığında hissenin mayıs ayında fiyatının 76 kuruş iken günümüze kadar yükseldiği ve 13 Aralık 2019 günü kapanışını 1,52 TL’den kapattığı görülüyor. Son zirve seviyesiyse Eylül 2017’de düzeltilmiş verilerle 4,08 TL’ye denk geliyor. Bu itibarla hissede bir süre daha çıkış yaşanması şaşırtıcı olmasa da uzun vadede çıkışın devam edebilmesi için firmanın mali yapısını güçlendirebilmesi önemli. Mevut durumdaysa firmanın mali yapısını güçlendireceğine dair güçlü sinyallerin olmadığı gözleniyor.

KRISTAL KOLA KRSTL

Alış0,00

Satış8,77

Gün İçi En Düşük8,58

Gün İçi En Yüksek9,16

PD/DD3,83

FK19,49

Fiyat8,77

Değişim-2,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI