SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Ata GYO’nun harekete geçmesi için daha ne gerekiyor? Bütün hisseler çıktığı halde neden hareket etmiyor? Gönderen : İsmail Dilmen13.02.2019, 20:17

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı son iki yıldır yatay bir kanalda hareket ediyor. Hisse, arada taşmalar yaşasa da 3,80-4,50 TL fiyat bandında gidip geliyor. Şubat 2017’de en yüksek 5,50 TL’ye kadar yükselen hisse, arada geçen süre zarfında bir daha bu seviyeleri göremedi. Şimdilerde de 3,88 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyatın destek bölgesinde olması daha önceki hareketlerinde olduğu gibi kısa vadede yönünü yukarı çevirip direnç bölgesine yönelmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. İstikrarlı ve devamlılığı olan bir çıkış içinse daha fazlasına ihtiyaç var. Şirketin her şeyden önce gelir ve kârlılığını düzenli olarak artırabilmesi, istikrarlı bir çıkış için gerekli olan zeminin de oluşmasına olanak tanıyacaktır. Mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda kârını kademeli olarak düşürdüğü gözleniyor. Son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosundaysa zarar söz konusu. Önceki yıllarda da dokuz aylık dönemlerde zarar açıklamasına rağmen yıl sonunda kâra dönmesi yine yıl sonunda kâr açıklama ihtimalini öne çıkarmakta. Fakat son bilançosundaki zararın yükselmesi kâr açıklansa dahi bunun bir önceki yıla göre düşme ihtimali hayli fazla. Şirketin zayıf kârlılığı hisse üzerinde baskıya neden olurken çıkışın önündeki en büyük engel. Sektör olarak pek de iyi bir performans sergilemeyen gayrimenkul yatırım ortaklıkları uzun vadede yatırımcısına kazandırma potansiyeli zayıf. Bu nedenle gelişen ve büyüyen sektörlere öncelik verilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ATA GMYO ATAGY

Alış0,00

Satış15,00

Gün İçi En Düşük14,44

Gün İçi En Yüksek15,12

PD/DD1,69

FK21,98

Fiyat15,00

Değişim3,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI