SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Idealist Danışmanlık hep aşağıya doğru gidiyor. İsmi değişti şansı açılır diye bekliyordum. Ama değişen bir şey olmadı. Ne yapmalı? Gönderen : Adnan Seçkin10.12.2019, 06:57

Şirket, Aralık 2018’de MCT Danışmanlık olan unvanını İdealist Danışmanlık olarak değiştirmekle birlikte bu değişikliğin firmanın mali yapısına olumlu bir katkısı olmadı. Şirket rutin ticari faaliyetlerini sürdürmekle yetiniyor. Daha önce gözlenen düşük performansta bir değişim söz konusu değil. Son açıklamış olduğu 2019 altı aylık bilançosunda ise zararda. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar etme ihtimali hiç de düşük değil. Firmanın performansını artırarak kâra geçmesi gündeme gelse dahi bu taktirde de kayda değer bir kâr açıklaması beklenmemeli. Sonuç olarak yetersiz ticari faaliyet uzun vadeli çıkışına mani olurken hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Öte yandan unvan değişikliğinden kaynaklı olarak hissede bir dalgalanma yaşandığı da dikkatlerden kaçmıyor. Fiyat seyri takip edildiğinde ise son iki yılda yaşanan sert ve dalgalı seyrin spekülatif bir hareketliliğe yol açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yaşanan dalgalanma sırasında hisse, düzeltilmiş verilerle bir ara 23,16 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde 3,41 TL’den işlem görüyor. Mevcut fiyat, hissenin zirve seviyesi nazara alındığında düşük görünse de aşağı yönlü trendin bittiği söylenemez. Bu durum mali yapıda istenen düzelmenin olmaması halinde fiyattaki gerilemenin devam etmesine yol açacaktır.

IDEAS

Alış0,00

Satış203,90

Gün İçi En Düşük194,80

Gün İçi En Yüksek207,90

PD/DD17,35

FK23,98

Fiyat203,90

Değişim0,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI