SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Arsan hissesiyle ilgili 10,07,2017 tarihli soruya verdiğiniz cevapta büyüyen şirket olması gerekir diyorsunuz. 2 elektrik firmasına ortak olmuş düğün salonları gelirleri otel gelirleri tekstil gelirleri bildiklerim… Doğal gaz depolama 500 ya da 600 bin abonesinin olduğu büyüme değil mi? Karlılığını artırmış 100 milyon kenarında nakit para, araziler… Yükselmesi gereken hissede olması gereken her şey bunda ARSAN da var ama hisseyi yükseltmedikleri kanaatindeyim. Gönderen : Yusuf Vatansever 01.07.2019, 21:09

Borsada farklı bakış açılarıyla yaklaşımda bulunup getiri elde etmek mümkündür. Bu anlamıyla kazanmak için tek bir yolun olduğu düşünmemeli. Biz ise bu noktada uzun vadede gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran firmalara yapılacak yatırımın tercih edilmesi gerektiğini belirtirken riski de minimum seviyede tutacağını yeri gelmişken hatırlatmak isteriz. Bu anlamıyla gerçekleştirilecek işlemlerde büyüme kriterinin her zaman için göz önünde bulundurulmasında yarar vardır. Bir diğer husus ise şirketlerin sahip olduğu varlıklar ya da gerçekleştirdikleri yatırımlar konusudur. Yatırımlar olumlu olmakla birlikte bunlar eğer bir gelire ya da kâra dönüşmüyorsa veya arzu edilen büyüklükte bir kârı gerçekleştiremiyorsa yine bir kazançtan bahsetmek mümkün olmayacaktır. Söz konusu durum firmaların sahip olduğu arazi ve binalar için de geçerlidir. Genel niteliğindeki bu değerlendirme Arsan için de geçerlidir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son beş yılda kârın gerilediği son iki yılda ise zarar döndüğü görülmekte. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını artırmış olsa da bunu yeterli görmemeli. Zira şirket önceki benzer dönemlerde de kâr açıklamakla birlikte yıl sonunda zarara döndüğünü görebilmekteyiz. Bu itibarla açıklanan ilk çeyrek bilançosu sonrası hissede gözlenen çıkışın sınırlı kalması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Piyasadaki genel çıkış dalgası bu çıkışın süresini biraz daha artırsa da asıl öneli olan gelir ve kârlılıktaki büyüme olduğu unutulmamalı.

ARSAN TEKSTIL ARSAN

Alış0,00

Satış16,62

Gün İçi En Düşük15,58

Gün İçi En Yüksek16,71

PD/DD1,88

FK4,41

Fiyat16,62

Değişim1,34%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI