SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ACSEL’in 2018 kârı gayet güzel. 171 dönüm arazisinin sanayi arazisi ilan edilmesi ile ilişkin imar düzenlemesi de yapılıyor. Bu gelişmeler hisseye hareket getirebilir mi? Şimdiden cevabınız için teşekkürler. Gönderen : Ahmet Özdemir 24.04.2019, 20:35

Acıselsan, 2018 faaliyet döneminde kârını yüzde 346,75 oranında artırarak 8,2 milyon TL’ye yükseltti. Şirketin kârının yükseltmesinde artan satış gelirleri ile yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirin etkisi bulunuyor. Diğer taraftan Denizli Acıpayam’da sahip olduğu arazinin sanayi bölgesine çevrilmesinin de hissedeki çıkışı destekler nitelikte etkiye sahip olduğu gözleniyor. Fiyat seyri takip edildiğinde ise son bir yılda kayda değer bir çıkışı söz konusu. Hissenin fiyatı Haziran 2018’de düzeltilmiş verilerle en düşük 2,03 TL’ye kadar inerken yaşanan düzeltmenin ardından ocak ayındaki atakla birlikte yükselişi devam etti. Geçtiğimiz mart ayında 4,58 TL’ye kadar çıkan hisse şimdilerdeyse 3,75 TL’den işlem görüyor. Hissedeki çıkışa paralel olarak şirketin kârındaki artış fiyat kazanç oranının makul seviyelere gelmesinde itekleyici bir güç oldu. Son kapanışına göre f/k oranı 4,89 seviyesinde bulunuyor. Oran her ne kadar şimdilerde sektör ortalamalarında olsa da önceki üç yıllık süre zarfında hayli yüksek seviyelerde bir fiyat kazanç oranı söz konusuydu. Mevcut kâr artışının korunması fiyat kazanç oranının makul seviyelerde kalmasına olanak verirken hissenin de artmasına imkan verebilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin Denizli, Acıpayam’da bulunan arazisinin sanayi alanına çevrilmesi ile ilgili hazırladığı imar planı değişikliği Acıpayam Belediye Meclisi tarafından onaylandı ve geçtiğimiz mart ayında askıya çıkarıldı. Bir aylık askı süresi sonrasında imar planının yasal prosedürü tamamlanmış olacak. Söz konusu plan değişikliği ocak ayında da Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmıştı.

ACIPAYAM SELULOZ ACSEL

Alış0,00

Satış165,00

Gün İçi En Düşük156,30

Gün İçi En Yüksek165,30

PD/DD7,43

FK18,73

Fiyat165,00

Değişim2,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI