SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Alcar’ın Tuzladaki arazisinin imarı değişmiş. Bunun anlamı nedir? İyi mi oldu yanı yoka kötü mi? Gönderen : Kemal19.02.2019, 22:33

Alarko Carrıer’in elinde bulunan Tuzla’daki yaklaşık 30 bin metrekarelik arazisi daha önce sanayi bölgesinde bulunurken 1986 yılında yapılan değişiklikle birlikte kamusal sportif alana dönüştürülmüştü. Bu nedenle de imar izni yoktu. Fakat firma 15 Ocak 2019 günü yaptığı açıklamada Tuzla Belediyesinden alınan yazıda araziyle ilgili imar planının yeniden değiştirildiği ve imar planına göre arazinin 23.493 metrekarelik bölümünün ticaret ve turizm konut alanına dönüştürüldüğünü kalan diğer kısmın ise yol, kavşak ve park alanında kaldığı bilgisi verildi. İmar planındaki yeni değişiklikle birlikte arazi tekrar imara açılmış oldu. Bu da İstanbul gibi bir yerde şirket yönünden işlevsiz nitelikteki arazisinin üzerine arzu edilen nitelikte yapılaşmaya imkan tanıyacaktır. Şirket ilerleyen süreçte burada ticari ya da turistik tesis projesi geliştirebileceği gibi konut yapımına da yönelebilir. Her halükarda yeni gelişmeyle birlikte elindeki arazinin değeri kayda değer oranda artmış oldu. Bu gizli değer artışı her ne kadar bilançoya gelir ya da kâr artışı şeklinde yansımasa da önemini bilenlerin harekete geçtiği de gözleniyor. Gelişmenin kamuyla paylaşılmasının hemen ertesi günü hisseye yoğun bir talep gelirken fiyatı da arttı. Sonraki süreçte bir süre yatay seyir devam etse de hisse şubat ayının ilk haftasıyla birlikte direnç bölgesinin üzerine çıktı. Yakın zamanda arazi üzerinde bir proje geliştirilmesi yönünde açıklamanın olmaması söz konusu habere dayalı çıkışın sınırlı kalmasına neden olacağı anlaşılıyor. Çıkışın istikrarlı şekilde devam edebilmesi için yatırımcının beklentisinin artması şart.

ALARKO CARRIER ALCAR

Alış0,00

Satış1.581,00

Gün İçi En Düşük1.550,00

Gün İçi En Yüksek1.591,00

PD/DD18,07

FK46,76

Fiyat1.581,00

Değişim1,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI