SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAR-GE’YE AĞIRLIK VERİYOR-
SORU : TMSN savunma sanayi ile ilgili önemli girişimleri var. Ayrıca AR-GE konusuna da önem veriliyor. Uzun vade yatırım yapılabilir mi? Gönderen : Firat Yaman19.02.2020, 07:06

Tümosan Motor, özellikle savunma sanayi alanındaki projelerde daha fazla yer almak istiyor. Bu yönlü çaba ve girişimleri de dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak 31 Aralık 2019 günü yaptığı açıklamada çeşitli ebatlarda tekerlekli taşıyıcı ve kurtarıcı araç projesi için Savunma Sanayii Başkanlığı'na sunduğu teklifin halen değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti. Firma, Başkanlıktan gelen yazı üzerine tekliflerini haziran ayına kadar uzattı. Şirketin Könetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak’ın basına yansıyan açıklamasında ise yerli motor üreten tek firma olduklarını bu çerçevede Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerinin altını çiziyor. Albayrak, hedeflerinin en kısa zamanda 750 ve yukarı güçte motor üretmek olduğunu belirtiyor. Şirketin zararını ise Ar-Ge’den kaynaklandığını ifade ederken bunu kabul edilir bulmakta. Açıklanan son iki yılsonu bilançosunda şirket zarar ederken 2019 dokuz aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Gerçekleşen zararda faaliyet giderleri etkili oluyor. Söz konusu kalem içinde Ar-Ge ve yönetim gideri kalemindeki rakamlar artarken pazarlama gideri azalıyor. Şirketin dokuz aylık bilançosunda satış gelirini düşürmesi ise dikkat çeken bir diğer ayrıntı. Bilanço verileri firmanın son üç yılda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiğini gösteriyor. Ancak bunu henüz ticari bir gelire döndürebilmiş değil. Ar-Ge çalışmalarını ticari bir gelire dönüştürebildiği noktada hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıması kaçınılmaz olacaktır.

TUMOSAN MOTOR VE TRAKTOR TMSN

Alış0,00

Satış156,90

Gün İçi En Düşük146,00

Gün İçi En Yüksek157,90

PD/DD7,03

FK16,25

Fiyat156,90

Değişim8,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI