SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İş Bankası’nın 24 Nisandaki para cezası ile ilgili açıklamasından ne anlamak gerekiyor? Karı artacak mı yani? Öyleyse İş C hissesi alınır mı? Gönderen : Yalçın Alkan28.04.2019, 11:43

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda 2015 yılında bankaya 110,1 milyon TL idari para cezası kesildi. İş Bankası ise indirimden istifade ederek 82,5 milyon TL olarak bu tutarı ödedi. Bilahare iptali için yargı yoluna gitti. Arada geçen sürecin sonunda açılan iptal davasının banka lehine sonuçlandığı duyuruldu. Doğal olarak yapılan ödemenin idare tarafından iade edilmesi gerekiyor. Bu durum şüphesiz bankanın bilançosuna olumlu yönde yansıyacaktır. Öte yandan bankanın 2018 yılında 6,7 milyar TL kâr elde ettiği düşünüldüğünde bilanço içinde düşük bir rakama denk geldiğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Bunun dışında hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse 2010 yılından bu yana bazen dalgaların boyu yükselse de yatay seyrini sürdürdüğü gözleniyor. Görüldüğü kadarıyla dalgalı seyir bir süre daha devam edecek. Son olarak geçtiğimiz mart ayında en yüksek 6,69 TL’ye kadar çıkan hisse, şimdilerde 5,49 TL’den işlem görüyor. Geçmiş hareket tarzının devam etmesi halinde ise hissenin bir süre daha düşmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 3,65 seviyesinde ve sektör otalamasının altında bulunuyor. Ancak oranın 2010 yılından bu yana sektör ortalamasının altında hareket ettiğini göz ardı etmemekte yarar var. Bu yönüyle de rutinde bir değişiklik söz konusu değil.

IS BANKASI (C) ISCTR

Alış0,00

Satış12,68

Gün İçi En Düşük12,72

Gün İçi En Yüksek13,06

PD/DD0,47

FK1,75

Fiyat12,68

Değişim-2,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI