SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Benim TSPOR’daki hissem miktarınca bana rüçhan payı verildi. Ben ilk defa rüçhana tam bilmeden girip üzerine daha fazla ekleyip aldım Çünkü Tspor’dan 7000 tl zararım vardı. Böylece güya onu kapatabilirim diye yaptım. Ancak sonra öğrendim ki aldığım kadarın bir misli kadar daha almam gerekecekmiş. Ben 7 krş tan tanesini almıştım. Ama sonraki günler temelli düştü ve bu gün 2 krş. oldu. Ben hepsini 2 krş. satmaya kalktığım halde almıyorlar. Baktım satış hanelerinde 2 krş yazarken alış hanelerinde 00 krş yazıyor. Böyle bir şey insanları kandırmaca değil de nedir sizce? Alış hanesi nasıl 0 krş. olabiliyor? En azından 1 krş yazmaları gerekmez mi ?Teşekkürler. Gönderen : Emin Gözen04.03.2019, 22:10

Trabzonspor Sportif, 100 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini bedelli gerçekleştirmek suretiyle yüzde 200 oranında arttırarak 300 milyon TL’ye yükseltti. Hissedarlar yüzde 200 oranındaki yeni pay alma hakkını 18 Şubat- 4 Mart 2019 tarihleri arasında 1 TL’den kullandılar. Hissenin bölünme sonrası teorik fiyatı 1,063 TL olurken bu seviyede tutunamadığı ve gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdiği görüldü. Borsada zayıf mali yapıya sahip ya da sürekli zarar eden firmaların gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımlarına katılım isteğinin düşük seviyede olmasının kabul edilir bir gerekçesi vardır. Neticede zarar eden ya da küçülen firmaya daha fazla nakit koymak istemeyen hissedar elindeki hisseyi satarak uzaklaşmayı tercih edebilmekte. Uzun süredir zarar eden Trabzonspor Sportif için de benzer durum geçerli. Bedelliye katılmak istemeyen hissedarın satışlarıyla öncesinde başlayan düşüş, bölünme tarihinde hız kazandı. Şimdilerde ise 1 TL’ye gerilemiş durumda. Şirket için nakit sermaye artışının kaçınılmaz olduğu görülüyor. Zira elde edilen kaynağın tamamı birikmiş borçlara aktarılacak. Bu şekilde öz kaynağın güçlendirilmeyi amaçlanıyor. Şirketin mali yapısını güçlendirmesi UEFA mali kriterlerine uyum açısından gerekli. Aksi taktirde bir takım müeyyidelerle karşı karşıya kalması gündeme gelecek. Açıklamaya göre elde edilecek kaynağın yaklaşık yüzde 75’ini finansal borçlar, yüzde 20’si futbolcu ve teknik kadro ücretleri, kalan diğer kısmı da vergi ve tedarikçi borçları için kullanılacak. Söz konusu nakit sermaye artışı kuşkusuz firmanın mali yapısını olumlu yönde etkileyecek. Ancak hissenin istikrarlı bir çıkışa kavuşabilmesi için daha fazlasına ihtiyaç var. Firma kârlı bir yapıya kavuşamadığı sürece ya da bu yönlü güçlü bir işaret veremediği sürece hissede düzenli bir çıkış beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır.

TRABZONSPOR SPORTIF TSPOR

Alış0,00

Satış1,41

Gün İçi En Düşük1,49

Gün İçi En Yüksek1,52

PD/DD-0,50

FK0,00

Fiyat1,41

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI