SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Adel Kalem ile ilgili destek direnç nerelerde? Hedefi kaç TL. Beklenti hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Gönderen : Selami 08.05.2019, 20:15

Hisse senedi işlemlerinde teknik analiz, yatırımcıların sıklıkla kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntem yatırımcıların vazgeçilmezi olmakla birlikte tek başına bu yöntemin kullanılması, istenilen hedefe ulaşılmasına engel olabilir. Bu nedenledir ki hisse alımlarında şirketlerin ticari performansları ile ilgili ileriye dönük perspektif sunan mali analizi göz ardı edilmemeli. Şirketin mali yapısıyla ilgili analiz yapıldıktan sonra teknik analiz yöntemlerinin kullanılması daha iyi sonuçlar verecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Adel Kalemcilik’in fiyat seyri takip edildiğinde hissenin Ağustos 2017’den bu yana düşen eğilimini sürdürdüğünü görebilmekteyiz. Hisse, 7 Ağustos 2017 günü en yüksek 21,56 TL’yi test ederken şimdilerde 10,34 TL seviyelerinde bulunuyor. Yaşanan düşüşün ardından gelinen fiyatlar 2012 yılı rakamlarına denk geliyor. Şimdiki seviyeler ise uzun vadeli destek bölgesi. Bu seviyelerin altına kayması kardaki azalmanın devamı halinde gündeme gelebilecektir. Halihazırda kârlılıkta yaşanan gevşeme, hisse üzerinde baskının sürmesinde etkili oluyor. 2018 faaliyet döneminde kârını gerileten şirketin 2019’un ilk çeyreğinde de düşüş eğilimi sürüyor. Şirket, son beş yılın en düşük ilk çeyrek kâr rakamını açıkladı. Bunda gerileyen satış gelirleri kadar artan finansal giderlerin de etkisi bulunuyor. Takas verileri takip edildiğindeyse yabancıların 2015 yılından bu yana devam eden satış ağırlıklı işlemelerinde bir değişim bulunmuyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de cüzi de olsa yabancıların satış ağırlıklı eğilimleri sürüyor. Hissenin mevcut seviyelerde tutunması ve yönünü yukarı çevirmesi için şirketin kârını istikrarlı şekilde büyütebilmesi önemli.

ADEL KALEMCILIK ADEL

Alış0,00

Satış730,50

Gün İçi En Düşük699,50

Gün İçi En Yüksek743,00

PD/DD15,54

FK39,59

Fiyat730,50

Değişim6,64%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI