SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAÇIKLAMALARI KÂRÂ DÖNÜŞEMİYOR-
SORU : Ben İhlas Holding hisse senetlerini uzun süreli olarak aldım. Çünkü önümüzde ipek yolu ihalesi ve girişimi ve kanal İstanbul projeleri ilgili olarak Çinli bir şirketle iyi niyet anlaşması yaptı. Şimdi sorum şu; gerek ipek yolu gerekse de Kanal İstanbul Projeleri’nin neresinde ihlas Holding? Gönderen : Muhittin Bakan26.04.2020, 11:22

Borsada yer alan firmalar, zaman zaman ileriye dönük beklenti ve hedeflerini yatırımcılara açıklamaktalar. Aynı şekilde yapılan işbirlikleri ve imzalanan sözleşmeler de kamuyla paylaşılmakta. Bu bilgilendirmeler yatırımcıların şirketle ilgili beklentilerinin oluşmasında önemli referans noktaları olabilmekte. Bununla birlikte imzalanan belgelerin ve açıklanan hedeflerin hayata ne ölçüde yansıdığının gözlenmesi önemlidir. Yıl sonu bilançoları, yöneticilerin hedef ve öngörülerinin ne denli isabet bulduğunu göstermekte. İhlas Holding ile ilgili açıklama ve beklentileri de bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Uzun vadeli bakıldığında İhlas Grubu’nun 2000 yılında yaşanan krizin ardından yaşadığı sarsıntıyı aşamadığı görülmekte. Grup geçen sürede çeşitli girişimlerde bulunsa da önceki ticari hacmine ve kârlılığa ulaşamadı. Son üç yılda Çin merkezli firmalarla ortaklığı ve iş birliğine gideceği yönünde açıklamaları da bu çerçeveyi göz ardı etmeden değerlendirmeli. Şirket, Çin’in oldukça önem verdiği İpekyolu Projesi’nde rol alabilmek için 2017 yılında Çin merkezli Wiseweb firması ile ortaklık anlaşması imzaladığını bildirirken arada geçen süre zarfında projeyle ilgili ticari bir faaliyetin gerçekleştiğine dair ek açıklama gelmedi. Diğer taraftan 2018 yılında yine merkezi Çin’de bulunan Greatwall Drilling firması ile birlikte TPAO’nun Dadaş havzasında petrol ve kaya gazı kuyusu kazmaya hak kazanıldığı bilgisi kamuyla paylaşılsa da nihai anlaşmanın imzalandığında dair ek bilgi bulunmuyor. Kanal İstanbul projesi ise henüz somutlaşma aşamasında ve ileride hangi firmaların projede yer alacağı ancak yapılacak ihalelerin ardından netlik kazanabilecek. Bununla birlikte projenin 2019 yılında tekrar gündeme gelmesi ile birlikte kanal güzergahında yatırımları bulunması sebebi ile İhlas Grubu hisselerinde hareketliliğe yol açtığı da muhakkak. Fakat bu hareketi projede rol alacağı şeklinde yorumlamak doğru olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin son iki yılda zarar ettiğini not etmek gerekiyor. Firmanın ileriye dönük kârını düzenli şekilde büyüteceğine dair yoruma yol açabilecek henüz önemli bir gelişme bulunmuyor. Uzun vadeli beklentilerde şirketin gelir ve kârlılığı göz önünde bulundurulmalı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

IHLAS HOLDING IHLAS

Alış0,00

Satış1,08

Gün İçi En Düşük1,04

Gün İçi En Yüksek1,07

PD/DD0,61

FK0,00

Fiyat1,08

Değişim2,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI