E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiMurat Ülker'in tweet'i Gözde hisselerini zıplattı---

Murat Ülker'in tweet'i Gözde hisselerini zıplattı

Murat Ülker'in tweet'i Gözde hisselerini zıplattı
30 Nisan 2015 - 15:21 borsagundem.com

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, satış sinyali verdi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Gözde yönetim kurulundayız. Artık bazı iştiraklerimiz satışa hazır hale geldi" dedi.

KAP'ta duyuru yapılmadan twitter'dan yapılan bu duyuru, Yıldız Holding'in borsadaki iştiraki Gözde Girişim hisselerinde sert çıkışla  3,08 TL'ye kadar yükselişe neden oldu. Önceki günü 2,95 TL'den kapatan Gözde Girişim yüzde 4,4 prim yaptı.

AÇIKLAMA ÖNCE KAP'A YAPILMALIYDI

SPYD Başkanı Arif Ünver, Murat Ülker'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla ilgili olarak yağtığı değerlendirmede, şirket patronları ve yönetim kurulu üyelerinin KAP'ı doğru kullanmamalarının çok önemli bir sorun olduğunu bildirdi.

Türkiye'de kurumsallığın yeterli düzeyde olmadığını ve hala şirketlerin birçoğunun aile şirketi gibi yönetildiğinin görüldüğünü aktaran Ünver, "Maalesef yöneticilerin zaman zaman halka açık bir şirket olduklarını unuttuklarına şahit oluyoruz" dedi.

Ünver, KAP'ın halka açık şirketler için yatırımcılarda fırsat eşitliğini sağlayan en önemli mekanizma olduğunu belirterek, bahse konu olan olayda sosyal medyanın KAP'ın yerine geçtiğinin görüldüğünü, bunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Halka açık şirketler için menkul fiyatını olumlu ya da olumsuz etkileyebilecek herhangi bir açıklamanın öncelikle KAP'a yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu dile getiren Ünver, yatırımcıların fırsat eşitliliğinin sermaye piyasaları için "olmazsa olmaz" olduğunun altını çizdi.

Ünver, daha önce de birçok kez görülen bu tür olayların son bulması için kurumsallaşmanın hayati önemde olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünkü olayda görüldüğü üzere yapılan açıklamayı Twitter'da görenler diğer yatırımcılara göre önceden öğrenmiş ve menfaat sağlamış oluyor. KAP mekanizmasının olmasının sebebi halka açık şirketlerde fırsat eşitliği sağlanmasıdır. Kurumsallaşma için sürekli çalışmalar yapılıyor ama görülüyor ki hala Türk şirketleri bu konunun uzağında. Ümit ederiz ki bu konuda şirketler ve patronlar çalışmalara hız verirler ve bu tür yanlışlıklar bir daha tekrar etmez."


 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 22,50
En Yüksek: 22,94
En Düşük: 22,44
Değişim -1,57 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,39
İşlem Hacmi 31.125.245
Toplam Adet: 1.372.241
Ağırlıklı Ort.: 22,84
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer05 Mayıs 2015 18:45

    bu duruma kim dur diyecek şimdi biz twiterde Murat Ülker'i takip etmediğimiz için suçlumuyuz.birilerine yine peşkeş Çekildi.

  • haydar04 Mayıs 2015 11:15

    spekülatif hisse 2011 den beri sayısı gere git gel yaptı hala aynı yerde.

  • gözdiş04 Mayıs 2015 08:48

    zıpla, hopla, takla at gözde kıs..

  • ANK03 Mayıs 2015 17:09

    Zaten takasa bakarsanız gözdenin tamamına yakını bizim menkulde yani onlar istemedikçe bişey olmuyor

  • ANK03 Mayıs 2015 17:07

    Sadece sınıf arkadaşı değil aynı zamanda dünürler hem de ayrıca zaten gözde olması gereken yerde değil 3,42 lerde buraya getirdiler sanırım en az 5 civarı ederi var birde bu satışlar başlarsa ?

  • aslan02 Mayıs 2015 13:28

    adam Başbakan Davudoğlu'nun İstanbul Erkek Lisesi'nden sınıf arkadaşı.. Ne güzel memleket yahu, amk işleri dönüyor ortada..

  • C201 Mayıs 2015 14:28

    vay bee bu kadar kanunsuz demekki bu ülke, adam resmen istediği gibi manipülasyon yapıyor kimse cezasını kesemiyor.. bizde kuzu gibi bekliyoruz birileri kanun uygulasa diye, acınacak halde bir finans merkezimiz var ..!

  • husamettin..30 Nisan 2015 17:01

    ozaman bunun 1 cezası olması gerkemezmi.ki bidaha yapılmasın.çocuk gibi kulak çekmekle düzelmez buişler..

  • mesut30 Nisan 2015 15:58

    Bir tweet de BİZİM için atsa