E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiFINBN: Satış haberi---

FINBN: Satış haberi

FINBN: Satış haberi
29 Eylül 2015 - 11:52 borsagundem.com

NBG'nin Finansbank'ı satacağı yönündeki haberler hissede yükselişe neden oluyor

National Bank of Greece'in (NBG) Finansbank'ı satacağı yönündeki iddialar ve 3 teklif alındığı yönündeki haberler hisselerde yüzde 10 yükselişe neden oldu. 3.63 liraya yükselen hisseler tavan oldu. Hisselerin büyük bir bölümünü borsadan çeken Finansbank'ın fiili dolaşmadik payı yüzde 0.19 ile oldukça düşük seviyede. Bu yüzden hissede küçük hacimlerle sert hareketler yaşanabiliyor.

BASINA YANSIYAN HABER

Daha önce hisselerinin yüzde 40 için satış kararı alan Finansbank’ın sahibi Yunanlı NBG (National Bank of Greece), bu kez bankanın tamamı için yeni bir süreç başlattı.
Kadife Şahin'in Milliyet'te yer alan haberine göre bir süre önce açıklanan satış kararının hayata geçmesi için NBG, 9 Ekim tarihine kadar bağlayıcı olmayan teklifleri alacak.
 Yunan basınında yer alan bilgilere göre bankanın satışıyla ilgilenen talipli sayısının artma beklentisi sürenin uzatılmasında etkili oldu.
 Türkiye piyasasında ise Finansbank’ın satışla ilgilenen üç taliplinin varlığından söz ediliyor.
 Türkiye’de bir süre önce HSBC Türkiye’nin satışında olduğu gibi yine Ortadoğulu alıcılardan söz ediliyor. Katarlı ve Lübnanlı iki banka grubunun ilgilendiği bir de Fransız bir grubunun NBG ile temasa geçtiği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)