E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiCEMTS: Makas fabrikası satış yetkisi---

CEMTS: Makas fabrikası satış yetkisi

CEMTS: Makas fabrikası satış yetkisi
15 Nisan 2014 - 11:40 borsagundem.com

Çemtaş Çelik Makine makas fabrikası satışıyla ilgili olarak sözleşme imzalanması için yetki verdi

Çemtaş Çelik Makine, makas fabrikasının satışı ile ilgili olarak yabancı sermayeli ‘’Baldur Süspansiyon’’ şirketi ile detaylı görüşmeye ve sözleşme imzalamaya Yönetim Kurulu üyelerini yetkilendirdi.

Çemtaş tarafından yapılan KAP açıklamasında detaylar şöyle açıklandı:
‘’Yönetim Kurulumuzun 20 Mart 2014 tarihli 2014/15  nolu toplantısında ;
Kocaeli ili, Çayırova ilçesi, Şekerpınar2 mah. 34LIIIB, 34LII pafta, 187 ada ve 18 parselde 22.312,36 m2 alan üzerinde kurulu Makas Fabrikasının arsa, binalar ve makinalar ve diğer teferruatı ile bir bütün olarak satılması ile ilgili, yabancı sermayeli "BALDUR SÜSPANSİYON ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.-İSTANBUL"  ile ön görüşmelere başlanılmasına, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 no'lu Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" ile ilgili olarak Makas Fabrikasının satışı konusunda başlayan görüşmeler ve gelişmelerin kamuya açıklanmasının Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi, kamunun ve yatırımcıların yanıltılmaması için bu bilgilerin gizliliğinin korunmasına, Yönetim Kurulu Kararının imzalandıktan sonra kapalı zarf içinde mühürlenerek Şirket kasasında muhafaza edilmesine ve Makas Fabrikasının satışı ile ilgili İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının ertelenmesine, 
         
Yönetim Kurulu kararına konu içsel bilginin açıklanıp açıklanmaması ve hangi şartlarda açıklanacağı gibi hususlarda "Özel Durumlar Tebliği'nde cari hükümler dikkate alınarak işlem tesis edilmesine oy birliği ile karar verilmişti.

Bu kez, Yönetim Kurulumuzun 14 Nisan 2014 tarihli 2014/16  nolu toplantısında ;
Makas Fabrikasının satışı ile ilgili olarak yabancı sermayeli "BALDUR SÜSPANSİYON ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.-İSTANBUL"  ile detaylı görüşmeye, müzakere yapmaya, protokol düzenlemeye ve sözleşme imzalamaya tam yetkili olmak üzere icradan sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üyemiz Sayın Mustafa Cüneyt PEKMAN ile Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın İsmail TARMAN'ın yetkili kılınmalarına oy birliği ile karar verilmiştir.’’

Çemtaş hisseleri yetki verilmesi haberiyle güne sert yükselişle başlayarak tavanı gördü. En yüksek 1,31 TL’ye ulaşan hisseler son işlemlerde yüzde 7,49 değer kazancıyla 1,29 TL’den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,56
En Yüksek: 9,78
En Düşük: 9,49
Değişim -0,73 %
FK: 11,69
PD / DD: 0,26
İşlem Hacmi 28.947.285
Toplam Adet: 3.004.699
Ağırlıklı Ort.: 9,64
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)