E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüUsaş hisselerinde neler oluyor---

Usaş hisselerinde neler oluyor

Usaş hisselerinde neler oluyor
22 Kasım 2014 - 10:00 borsagundem.com

Hakkında manipülasyon suçlaması yapılan Rıza Kutlu Işık'ın şirketi Usaş Yatırımlar Holding'de ortak satışları artarak devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM/ARAŞTIRMA SERVİSİ

SPK'nın hakkında manipülasyon suçlaması yaptığı Rıza Kutlu Işık'ın şirketi Usaş Yatırım Holding hisselerinde sert yükselişin ardından ortak satışı başladı. 21 Kasım tarihinde açıklanan Usaş Yatırımlar Holding'de Özışık İnşaat tarafından yapılan 4.4 milyon lot hisse satışının arkasından, Işıklar Enerji'den de 10.1 milyon lotluk satış haberi geldi.

Işıklar Enerji Ve Yapı Holding A.Ş. KAP'ta yayınlanan bilgiye göre, 21.11.2014 tarihinde Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak  0,67 -0,71 fiyat aralığından 10.100.000 adet satış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte Işıklar Enerji’nin Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. sermayesindeki payları 21.11.2014 tarihi itibariyle yüzde 58,16’dan yüzde 52,67 seviyesine geriledi.

Bu satıştan sonra Özışık İnşaat tarafından yapılan satış miktarı ise 13,8 milyon lot olarak açıklandı. Ancak bu açıklama 24/11/2014 tarihinde KAP'ta duyuruldu. Bu satışla birlikte toplamda 28 milyon lota yakın satış gerçekleştirilmiş oldu. 

Özışık İnşaat 24/11/2014 tarihinde KAP'a yaptığı duyuruda satış miktarını ve fiyat aralığını şöyle açıkladı: ''21.11.2014 tarihleri arasında USAŞ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,69 -0,8 TL fiyat aralığından 0 adet alış işlemi ve 13.869.305 adet satış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte USAŞ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki paylarımız/oy haklarımız 21.11.2014 tarihi itibariyle %8,59 sınırına düşmüştür.''

Yapılan satışlardan önce KAP'ta duyuruya yer verilmedi

Ortaklar bir yandan satış işlemleri gerçekleştirirken yapılacak hisse satışları konusunda yatırımcıların bilgilendirilmek üzere KAP'ta yayınlanmaması dikkat çekti. Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslar kapasamında, satış yapacak olan ortakların, özel durum açıklaması ile pay sahiplerine‘Pay Satışı Bilgi Formu’ kapsamında satış işlemi yapabileceklerini kamuoyuna ve hissedarlara duyurması gerekiyor.

Usaş Yatırımlar Holding hisselerinde son günler yaşanan sert fiyat hareketlerinin nedeni yatırımcılar arasında merak konusu olmuştu. 0,65 TL'den 1,17 TL'ye kadar yaşanan yükselişin ardından son 4 günde ortak satışlarıyla sert düşüşler meydana geldi. Hisseler dün kapanış itibarıyla 0,67 TL'ye düştü. Perşembe günü yüzde 13 değer kaybı yaşanan hissede, dünkü kayıpta yüzde 16'yı geçti.

Grubun iştiraklerinden Çemaş Döküm tarafından 17/11/2014 tarihinde yapılan açıklamada, Şirketin Yönetim kurulunun, bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş.'nin halka arz hazırlıkları hakkında aldığı karar duyurulmuş, Işıklar Holding'in 'Şirketleri Halka Açmak Suretiyle Kurumsallaşma Süreçlerine İvme Kazandırılması 'politikası doğrultusunda, bağlı ortaklığı 200 Milyon TL ödenmiş sermayeli Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş.'nin (Özışık) halka arz yoluyla  BİST'e açılmak  üzere 2015 yılı içinde içinde yasal hazırlıklarını yaparak gerekli tüm işlemlerin ifası  hususunda  Özışık  yönetimine görev verilmesine karar verilmişti.

ORTAK SATIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Halka arz hazırlıklarına karar verilen Özışık İnşaat, Usaş Yatırımlar Holding'de yüzde 11,3 pay ile 20.303.828 adet hisseye sahip bulunuyor. Yatırımcılar ise bu hisselerinde satılıp satılmayacağını merak ediyor.

24/11/2014 TARİHİ İTİBARIYLA SATIŞA DEVAM

Geçen hafta başlayan satışlar bugünde devam etti. Işıklar Enerji ve Yapı holding'den gelen açıklamada 8 milyon 200 bin lot hisse satışının daha yapıldığı bildirildi. KAP'a yapılan açıklama şöyle: ''24.11.2014 tarihinde USAŞ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,63 - 0,66 fiyat aralığından 8.200.000 adet satış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte USAŞ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki paylarımız 24.11.2014 tarihi itibariyle %48,22 sınırına ulaşmıştır.''

HAREKET BİR AY ÖNCE BAŞLADI

Usaş Yatırımlar Holding hisselerinde hareket bir ay gibi kısa sürede 62 kuruş seviyesinden 1.20 liraya kadar yükseldi. Yaklaşık yüzde 90 prim yaptı. Bu hareket otoritelerin de dikkatinden kaçmadı. 24 Ekim 2014 tarihinde önce şirketin hissesi sırası ‘Otomatik Seans Durdurma Sistemi’ tarafından durduruldu. Aynı gün Borsa İstanbul şirketten özel durum açıklaması yapmasını istedi. Yatırımcılara uyarı niteliği de taşıyan bu açıklamaya klasik yanıt geldi: “Özel durum yok.”

3 ARACI KURUMUN İŞLEMLERİNE DİKKAT!

Bu arada hissedeki işlem hacminde de büyük bir artış yaşandı. Nette çok büyük bir değişim olmasa da yoğun işlemlerin gerçekleştiği dikkatlerden kaçmıyor. Bu işlemlerde de Gedik Yatırım, ATIG Yatırım Menkul Değerler ve İnfo Yatırım’ın ismi öne çıkıyor.

Her ne kadar şirket özel durum yok dese de hisseleri yzde 90 yükseldikten sonra gelen yükl ortak satışları yatırımcıların tepkisine neden oluyor.

DENİZ YATIRIM'DAN YAPILAN VİRMAN

Deniz Yatırım'da  bir süre önce 120 milyon adetin üzerinde olan hisse sayısı 101 milyona kadar geriledi. Deniz Yatırım'ın takasındaki hisselerin İş Yatırım, Yatırım Finansman ve İnfo Yatırım'a virman edildiği belirtiliyor.Bu virmanlar sonrası yüklü ortak satışları yapıldığı biliniyor.

 

DAHA ÖNCEKİ ORTAK SATIŞI ÖNCESİ DE BENZER HAREKETLER YAŞANMIŞTI

 

Mayıs ayı ortasında da hissede bir anda sert bir yukarı hareket yaşanmış ardından ortak satışı gelmiş daha sonra da hisselerde sert bir düşüş yaşanmıştı. Grup şirketi Işıklar Yatırım Holding yüklü miktarda hisse satışı gerçekleştirmişti. Son günlerde yaşanan sert fiyat hareketlerinin nedenin de yine ortak satışı olduğu ortaya çıktı.

İLİŞKİLİ TARAFLARDAN ALACAĞI ÖZSERMAYENİN YÜZDE 70’İNİ GEÇİYOR

Sert fiyat hareketlerine sahne olan şirketin mali yapısı incelendiğinde ise önemli bir ayrıntı ortaya çıkıyor; bu da şirketin ilişkili taraf işlemlerinden dolayı oluşan yüklü alacağı. Ticari olmayan diğer alacaklar kalemi yaklaşık 240 milyon lira. Şirketin ana ortaklığa ait özsermayesi ise yaklaşık 330 milyon lira. Bu veriler kıyaslandığında şirketin grup şirketlerine aktardığı para ana ortaklığa ait özsermayenin yüzde 70’ni geçiyor.  Yani Usaş Yatırımlar Holding satın alındıktan sonra içerisinden yüksek miktarda nakit grup şirketlerine aktarılmış. Zaten bu tabloyu gören Borsa İstanbul Yönetimi 9 Temmuz 2014 tarihinde şirketi uyarıyor.

BORSA İSTANBUL ŞİRKETİ UYARIYOR!

O tarihte yapılan açıklamada, “Usaş Yatırımlar Holding A.Ş. (Usaş) ve Çemaş Döküm Sanayii A.Ş.'nin (Çemaş), grup şirketlerinden olan alacaklarının tahsilat planının belirlenmesi, Şirketlerin bağlı bulundukları Işıklar Grubu’nun yapısının mevcut karmaşık yapıyı giderecek şekilde yeniden organize edilmesi ve bu hususların Usaş ve Çemaş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanması konusunda şirketlerin uyarılmasına karar verilmiştir” deniliyor.

DEĞİŞEN MEVZUAT HÜKÜMLERİ ÖNE SÜRÜLÜYOR

15 Temmuz 2014 tarihinde ise şirket bu uyarıya değişen mevzuat hükümlerini öne sürerek yanıt veriyor. İşte şirketten yapılan o açıklama:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu bugün yapmış olduğu toplantıda, Borsa Yönetim Kurulu'nun 09/07/2014 tarihli toplantısında alınan karara istinaden Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının grup şirketlerinden olan alacaklarının tahsilinin belirli bir takvime bağlanması için gerekli çalışmaların başlatılmasına ve bu çalışmaların neticelerinin kamuoyuna duyurulmasına karar vermiştir. Diğer yandan, Işıklar Holding A.Ş.'nin bir süredir uyguladığı grup içinde benzer faaliyet konularına sahip şirketleri birleştirmek suretiyle ölçek ekonomilerinden yararlanmaya, etkinliği, verimliliği ve tasarrufu artırmaya yönelik stratejisi çerçevesinde, Işıklar Grubu’nda grup içi sadeleştirme çalışmaları yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edilecektir. Benzer nitelikteki veya benzer faaliyet kolunda iş gören şirketler veya birleşmesinde ekonomik fayda mülahaza edilen grup şirketlerinin birleştirilmesi planlanmaktadır. Ancak, bu konudaki mevzuatın sık sık değişmesi yeni mevzuatın pratikte nasıl uygulanacağı/yorumlanacağı konularındaki belirsizliklerin olması bahse konu sadeleştirme işlemlerinin arzu edilen hızda olmasını engellemektedir. Bu konuda da grup içerisinde birleşme, devralma, fesih vb. işlemlere ilişkin karar alınması durumunda ilgili mevzuat gereği yapılması gereken açıklamalar yapılacaktır.”

295 MİLYON LİRA İLİŞKİLİ TARAF ALACAĞI DOLARA ÇEVRİLİYOR

4 Eylül 2014 tarihinde ise 31.08.2014 tarihi itibarıyla Usaş Yatırımlar Holding’in ilişkili taraflardan ticari olmayan konsolide alacakları toplamı 295 milyon 733 bin lira olduğu açıklanıyor. Kamuya açıklanan finansal tablo dipnotlarında belirtildiği üzere ilişkili taraf alacak ve borçların ABD Doları olarak takip edildiği ve her üç ayda bir piyasada oluşan oranlar dikkate alınarak revize edilen bir orandan bu alacaklara faiz işletildiği belirtiliyor.

ÖDEME 2017’DE BAŞLAYACAK 24 TAKSİT YAPILACAK

Usaş Yatırımlar Holding’in alacak yapısı ve ödeme takvimi ise şöyle açıklanıyor: “Şirketimizin konsolide mali tablolarında görülen ilişkili taraflardan olan ticari olmayan konsolide alacaklarından dolaylı bağlı ortaklığımız Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş.'nin Işıklar Yatırım Holding A.Ş.'den olan 80.413.078 TL alacağının, Işıklar Holding A.Ş.'den olan 50.354.438 TL alacağının, Işıklar Pazarlama A.Ş.'den olan 9.904.266 TL alacağının; dolaylı bağlı ortaklığımız Niğde Beton San. ve Tic. A.Ş.'nin Işıklar Holding A.Ş.'den olan 329.170 TL alacağının; bağlı ortaklığımız Çemaş Döküm San. ve Tic. A.Ş.'nin Işıklar Holding A.Ş.'den olan 3.923.418 TL, Işıklar Pazarlama A.Ş.'den olan 7.263.952 TL olan alacağının, Şirketimizin Işıklar Holding A.Ş.'den olan 134.857.752 TL alacağının, Işıklar Pazarlama A.Ş.'den olan 564.504 TL alacağının toplamı olan 287.610.582 TL alacaktan 01.09.2017 tarihi itibarıyla bakiye alacak tutarının 24 eşit takside bölünmek suretiyle o tarihten itibaren (ilk taksit ödemesi 01.10.2017 tarihinden başlamak üzere) aylık olarak tahsil edilmesine, bu nedenle karar tarihinden sonra söz konusu alacakların uzun vadeli alacak olarak takip edilmesine karar verilmiştir.”

Borsa İstanbul’un uyarısının ardından yapılan açıklamada 1 Eylül 2017 tarihinde oluşacak bakiye alacak tutarının 24 eşit taksite bölüneceği, ilk taksitin 1 Ekim 2017 tarihinde ödenmeye başlanacağı belirtiliyor. Yani Usaş Yatırımlar Holding, kasasından grup şirketlerine aktarılan ve  ana ortaklığa ait özsermayenin yüzde 70’ni geçen parayı ancak 2019 yılı Eylül ayına kadar tahsil edebilecek.
Hisseleri bir anda 62 kuruştan 1.20 liraya fırlayan Usaş’ın dahil olduğu Işıklar Grubu hisseleri borsanın en spekülatif hisseleri arasında yer alıyor.
 

BORSAGUNDEM.COM ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Öte yandan, geçen yıl Usaş hisselerinde kamuoyundan saklanan büyük bir operasyonu borsagundem.com ortaya çıkarmıştı. 15.08.2013 tarihinde Borsagundem.com “Usaş’ta iş üstündeler” başlığıyla yapılacak işlemlerle ilgili detayları gündeme taşımıştı. Borsagundem.com’un haberinden hemen sonra Usaş’tan yapılan açıklamada, “Bugün bir internet haber portalında, "USAŞ'ta iş üstündeler" başlığı altında Şirketimiz paylarında dün yaşanan fiyat düşmesi;  isim belirtilmeksizin ima yolu ile Şirket hakim ortakları ile Borsa'da manipülasyon yapan bazı şahıslar arasında, ilk etapta 25 milyon lot sonrasında 100 milyon lot satış yapılması için hisse başına 1.20 liradan anlaşma yapıldığı, bu vurgun için düğmeye basıldığı, bu sebeple hisse fiyatlarının dün taban olduğu vs. şeklinde tamamen hayal ürünü bir haber (!) yorum ile açıklanmıştır” denildi. Haberimizin hayal ürünü olmadığı SPK’nın yaptığı suç duyurusu ve alınan tedbir kararlarıyla ortaya çıkmıştı. Usaş operasyonuna anında el koyan SPK, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını oluşturması nedeniyle Rıza Kutlu Işık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seniz demir01 Haziran 2017 09:11

    bu hisse de ne var * neden yükselmiyor

  • king3003 Aralık 2014 23:35

    borsa da 100 dışındaki hisseleri kesinlikle almayın

  • şencan28 Kasım 2014 17:14

    bu hırsızlardan hesab sorulmalı spk derhal vatandaşı soyan bu herkimse soysuzlar hakkında işlem yapıp milletin çalınan parasını geri aldırmalı.vebali bunun büyük...

  • borsa kurdu27 Kasım 2014 12:25

    Şimdi, ieyhonun mallarını sattı.Usaşı yükseltirse ieyhonun yatırımcısı daha da kızmaz mı? usaşı düşürürse zaten defter değerinin çok altında olan usaş yine k.y.yı üzmez mi? Neyapacagını bilmek zor.en güzeli 4 şirketini ve Işıklar holdingi aynı anda birleştirsin.ne olacaksa ondan sonra olsun.Yatarım tavsiyesi değildir

  • YENİDUNYADUZENİ26 Kasım 2014 00:55

    ÇEKİRGENİN ETRAFINI SPK DARALTIRSA HİZAYA SOKABİLİR. MİSALEN BİLGİLENDİRME YAPMADAN SATTIYSA SONRA SATIŞ BİLGİSİ VERDİYSE SATTIĞIN KADAR HİSSEYİ TOPLA BAKİM DEİSN BAK NASI ADAM OLUR. AYRICA DİĞER FİRMALARA AKTARDIĞIN AKİTİ NE YAP YAP 1-2 AY İÇİNDE USAS A AKTAR DESİN BAK NASI ADAM OLUYOR YOKSA EN YUKSEK FİYATTAN AYTIRIMCIYA ZARA RBEDLEİ ÖDE DESİN NASI ADAM OLUR GÖRÜN. SPK DA İŞ YOK,

  • sırtlan patronlar..25 Kasım 2014 09:56

    bul karoyu al parayı...eskiden sirkeci deki köprünün üzerinde üç kağıtçıların türlü türlü dümenleri vardı.. suni kalabalık toplarlardı,dikkatleri üzerlerine çekmek için..sonra da milleti kandırırlardı...bunlarda aynı hesap...

  • Ali25 Kasım 2014 08:36

    Bu gibi saçma sapan hisselerle küçük yatırımcı soyuluyor.BIST te yetkili insanlarin bu hisseleri(ihlas gurubu hisseleri de dahil) cikarmasi ve büyük ceza vermesi gereklidir.Kumarhane yaptilar birsayi

  • Eski borsacı24 Kasım 2014 23:19

    Ele geçen nakitin Rıza'nın Şahsi işinde kullanılmaması için takipte olmak gerek.en önemli konulardan biri bu.

  • Borsa'nın kurdu24 Kasım 2014 20:03

    Spk. Nın manüplasyonla suçladığı......... Başka yoruma gerek var mı?

  • azizi24 Kasım 2014 19:31

    Bu adamın bütün hisselerinde senelerdir aynı k.y soygunu bu nedir allah aşkına buna ne yapıyorsun diyebilecek bir merci yokmu yav. Nerde ar haya vicdan namus bu kadarda olmazki ölmeyecekmisin!!!

  • Karete Kid24 Kasım 2014 18:42

    şimdi bu resimdeki rıza bey mi? Tasarımcınız göya burada alegori mi yapıyor?

  • ibrahim özbek24 Kasım 2014 15:52

    spk ne iş yapar sadece seyreder yatırımcıyı kurda kuşa yedirirmi fesh etsinler gitsin

  • sato24 Kasım 2014 14:47

    Borsadaki tüm sahtekarlıkların kaynağına inin karşınıza ortak satışı çıkar bütün sistem bunun üzerine kurulmuş, mesela batan bütün şirketler ortaklar mallarını vatandaşa sattıktan sonra batmıştır vs...hal böyleyken SPK şu ortak satışlarına bir düzenleme bir sınırlama getiriyimde şu istismarı önliyeyim demiyor,inanılmaz...Orhan abi,şu konuyu merkezine alan bir yazı patlatsan faydası olur diye düşünüyorum.

  • borsacı24 Kasım 2014 14:15

    bu adamın hisselerinden uzak durun

  • ARACI KURUM24 Kasım 2014 08:16

    Bunların işlerini hangi Aracı Kurumlar yapıyorsa bilin ki kara da ortakdırlar ve hiç birinin sermaye korkusu yoktur . zira büyük abi tarafından yıllardır korunuyorlar , işini doğru yapıp bu şebeke üyelerini şirketlerine sokmayan Aracılar ise yakında kapanır bazıları da bol bol AH alır , vatandaş soyulmaya devam eder .. Sayın BG sansüre uğratma gerçekleride gör ve yaz..

  • Emekli borsacı24 Kasım 2014 01:02

    Küçük yatırımcıyı en acımasız soyan gurup işıklar grubudur .bunun kadar organize iş yapan sonra sıyrılıp para sahibi olan yoktur. Bu adamın hissesini alan bu tahtaya alış yazan yatırımcıya yazıklar olsun Bu adama hesap sormazsa bu spk ya da yazıklar olsun

  • Sevgi23 Kasım 2014 18:58

    Bu kaçıncı sıçrama bu kişi işlemleri hep kendi mi yapıyor Akıl hocası yokmu Hangi kurum buna iş yapar ,bu nasıl iş adamlığı Ky ye bunu yapan kimlere ne yapmazki,ben herşey yasalı anlamıyorum Yasal olmasa daha neler olacak,

  • güngör çoban23 Kasım 2014 18:49

    ÖNCELİKLE BORSA GÜNDEME TEŞEKKÜR EDERİM RIZA KUTLI IŞIK 100 BİNLERCE YATIRIMCIYI SOYDU SOĞANA ÇEVİRDİ HEMDE SPK NIN GÖZÜ ÖNÜNDE 100 BİN LİRADAN DAHA FAZLA ZARARIM VAR DÖRT SENEDE İNSANLAR SOYULURKEN SPK YALNIZCA İZLEDİ SPK KENDİNİ SADECE BU EFENDİYİ CEZAEVİNE SOKUP MAL VARLIĞINA EL KOYUP ÇALINAN MALLARI SAHİPLERİNE VEREREK KURTARABİLİR BORSA GÜNDEME TEŞEKKÜRLER.

  • varol 23 Kasım 2014 18:39

    ucak ı içindeki nakit fiyatına satın aldılar. daha sonra o nakiti diğer şirketlere kredi verdiler. başka bir şirketle birleştirip o şirketlerini de halka açmış oldular. böylece fazladan satacak hisseleri oldu. nereye satarlarsa satsınlar büyük kar edecekler. hisseleri satarken de birileri açık yapıp dip seviyelere alış yazıyorlar daha sonra şirketler ellerindeki malı bu seviyelerden satıp açıklarını kapatıyor bunların ve böylece birilerine para kazandırıyorlar. daha neler neler.. yazmakla bitmez.

  • TAKİPÇİ23 Kasım 2014 18:39

    SPK EGER GÖREVİNİ YAPIP GERÇEKTEN YATIRIMCIYI KORUYACAKSA BU SATIŞLARIN YAPILDIĞI SON İKİ GÜNKÜ İŞLEMLERİ İPTAL EDİP YATIRIMCIYI MAĞDUR ETMEDEN BU OPERASYONU BOZACAKTIR.BUNUN HARİCİNDE YAPACAĞI HER YASARRUF YATIRIMXIYI MAĞDUR EDECEKTİR.SONUCU BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.

  • Işık23 Kasım 2014 11:42

    Sırada ÖZIŞIK altıncı borsaya sokacakları. tabi kimse almaz bunların hisselerini. yancılarına aldırırlar buyuk olasılıkla. eğer yancıları alırsa sadece hisseleri budefa çıkararak boşaltırlar kuvucaklar. diğer butun hiseler gibi zamanla borsaya riş fiatnın beşte birine düşer

  • MEHMET FAİK23 Kasım 2014 07:12

    Arkadaş şu MEMSA yı da kaleme alsana

  • yes or no?23 Kasım 2014 02:58

    taktik hep aynı teker teker 5 şirket açmış borsaya , hisselerinin yuksek oranda piyasaya dağıtmış, buyuk nakitler toplamış. bu nakitlerle şirketler hiç buyuyememiş, aksine özermaye erimiş hep. bu nakitlerle borsa dışındaki şirketlere aktarmış ticari ilişklr veya çeşitli borçlanmalarla. hep zarar eden borsadaki özermayeyi eriten şirketler dip olmuş.. devletin yetkili kurumları sadece bu 5 şirketin hisse ihracatıyla toplam nekadar buyuk para toplanmış piyasadan hesaplasınlar ve bu paralar ne olmuş diye bir araştısınlar yeter!!??

  • ne eğitmesi?23 Kasım 2014 00:54

    yatırımcı isimli arkadaş. sence hiç DOLANDIRICI eğitilir mi. adam zaten gücünü içeriden alıyor. her türlü manevrasını yapıyor ve yapmaya 20 yıldır devam ediyor. ışıklar grubu halkı kandırarak, aldatarak yüzlerce milyon para söğüşledi ve hala hiçbirisinin hesabını vermedi. yargı yokki?. kamu otoriteleri sence neden olayları net bir şekilde ortaya koymuyor? bir düşün?. sence neyin eğitimi veriliyor. daha iyi kanun kılıfına uydurulan dolandırıcılıkların mı?

  • muzaffer23 Kasım 2014 00:17

    Yahudi yapmaz bunlarin yaptigini

  • ankara22 Kasım 2014 23:16

    borsada en büyük kazığı yatırımcıya belli guruplar atıyor. işıklar, ıhlas,ihtifak hold.ipek gurubu bunlar hep aynı gurup din sömürüsü yapıyorlar yine yatırımcıya en büyük kazığı bunlar atıyor.

  • borsa22 Kasım 2014 22:55

    bu adamşar borsanın mimli adamları adamların anlayaşı borsayı tamamaen nakde dönmek amacıla kullanmak,bütün şirketleri 1 tl nominal degerin altında.usaş,cemaş,ıeyho bunların hepsi 5 yıl içerisinde böyle yönetilemeye devam ederse gözaltı pazarına kadar gidebilir.patron başlı başına kaotik bi adam.ne olursa olsunuzak durmak lazım.borsanın en gereksiz grubu bence.

  • Ender DOSAN22 Kasım 2014 21:39

    Bence 1 liranın altındaki şirketleri temettü açıklayacak ve verecek duruma gelene kadar GÖZALTI pazarında tutmalılar

  • Yatırımcı22 Kasım 2014 21:10

    Sonra da küçük yatırımcı neden borsaya gelmiyor derler. Büyük gruplar da bunu yaparsa küçük yatırımcı ne yapsın? Kaybedeceğini bile bile parasını BİST e mi yatırısın? Bana kalırsa önce patronlar eğitilmeli. Buna da Rıza Kutlu Işık tan başlanmalı.

  • kılıç22 Kasım 2014 20:12

    ASLINDA YATIRIMCIYA BORSANIN BİR VURGUN KURUMU OLDUGUNU ISPATLIYOR TABİKİ YALNIZ DEGİL YEMLEME YAPMIŞDIR.RIZA TÜM GELİRLERİ BU TÜR OYUNLARLA BORSADAN KAZANIP ŞİRKETLER KURMAKTA AMAÇ VURGUN VE SOYGUNDUR,BU KURUMUN BAŞINDAKİLER SORGULANMASI LAZIM ,

  • kumarcııı22 Kasım 2014 19:47

    borsayı kumara çeviren bunlar. ihlascılar. yahu düpedüz dolandırıcılık. üstelik adam binlerce kişiyi dolandırdığı için her birine 3 yıl hapisdan binlerce yıl hapis yatması gerekiyor. bist yönetimi, bu adam, bu olaydan 1-2 ay sonra kurumsal yönetişim, yok profesyonel halka arz dersleri verip basına demeç verirler. ülkede sermaye piyasaları lağım kokuyor..

  • Borsacı22 Kasım 2014 18:47

    Yakında flamada buna benzer satış olacak dikkat edin

  • sard22 Kasım 2014 17:36

    Bu adamın resmen yatırımcının parasını harmanladığı belli bence bütün şirketleri önce tek hisse de toplanması ve halka arzdan men edilmeli ve şirketin denetimine devlet el atmalı. Bu soygun bitmez ve BİST yoksa adam olmaz

  • okn22 Kasım 2014 14:19

    hergün aldığın beddualarla nasıl yaşıyosun şaşıyorum

  • özışık22 Kasım 2014 14:11

    Yeni şirket açıyormuş boorsaya ! komediye bak be! daha önce 5 şirket açmış hepsi çok ust fiattan girlim borsaya şimdi hepsi borsaya girdiği çeyrek fiatının ble ok altında ve hepsi hep zarar etmiş şirketler hep özermayeyi eritmiş. çoğunun buyuk oranda halka açılıp buyuk nakit aynağı edinmesine rağmen. nereye gitmiş bu nakitler? borsayda olmayan şirketlere

  • Bst22 Kasım 2014 14:03

    Dikkat yatıımcılar buyuk madik atılıyor! yakın gelecekte borsadaki şirket alacaklarına karşılık borsada olmayn Işıklar holdingten 1.55 lira maliyetle 34 milyon lot usas hissesi aşıyor ama bunları yarı fiatına satıyor! borsada olmayan şirketi buyuk kar borsada olan şirketler buyuk zarar etmiş oluyor bu işlemlerle!!

  • game22 Kasım 2014 13:58

    nedir on tane borsaya açılmış şirketle on oyun dümen cevirlemel? usas, ışıklar holding, ile iışıklar yapı elektrik holding birleştirilmeli. cemaş ile niğbaş birleştirilmeli

  • Şahin k.22 Kasım 2014 13:46

    Anlamadığım husus bu tür şirketler ne iş yapar, ne alır ne satar veya gerçekten var mı faal mı gibi konularla kimse kafasını yormuyor galiba...

  • Abuziddin Kılkuyruk22 Kasım 2014 13:25

    Tebrikler yararlı çalışmalarınızın devamını diliyorum.Bu olayı ortaya çıkardınız lakin spk nerde diye insanın aklından geçmiyor değil küçücük yatırımcılara toplam parası kadar ceza kesmeyi mubah gören zihniyet nerede.spk elemanlarına verilen yetkileri sadece küçük yatırımcılar için kullanıyor. Esas paralel yapı burada hükümetin acilen el atması gereken yer SPK

  • rıza çevik22 Kasım 2014 12:40

    Yahu bu mübareklere dur diyecek yokmu? Atig mübareklerin yeni üssü.Arada Oyak menkul üde kullanıyorlar. Şimdi de yyapı ve ygyo da engin le beraberler..

  • husam2622 Kasım 2014 10:45

    bu hisse ıeyho gibi senelerce sürünecek hani nerede ky'leri koruma kanunları dediğim gibi sadece burada geçerli olan tek kanun paranın miktarı