E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüTAV'dan Sabiha Gökçen'de ön alım açıklaması---

TAV'dan Sabiha Gökçen'de ön alım açıklaması

TAV'dan Sabiha Gökçen'de ön alım açıklaması
23 Ekim 2014 - 14:53 borsagundem.com

TAV'dan Sabiha Gökçen paylarının ön alımı için MAHB'nin alım haklarını kullanacağı açıklaması yapıldı

TAV Havalimanları tarafından yapılan KAP açıklamasında, MAHB'nin haklarını kullanma konusunda ilgili borsaya beyanda bulunduğu  belirtildi. Açıklamanın ardından TAV hisseleri 17 TL'ye kadar düştü.

TAV tarafından yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimizin 15 Eylül 2014 tarihli özel durum açıklamasında; toplam azami 285 milyon Avro bedel karşılığında, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri İnşaat A.Ş. ve Limak İnşaat San ve Tic A.Ş. şirketlerinin (Satıcılar) sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG)'deki %40 ve LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş. (LGM)'deki %40 oranındaki paylarının devralınmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandığı ve ilgili diğer ortakların sahip oldukları aşağıda belirtilen ön alım haklarını kullanmamaları durumunda, Şirketimiz ve Satıcılar'ın İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş. (ISG Yer Hizmetleri)'nin %19,6 oranındaki paylarının devralınmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalamayı taahhüt ettikleri duyurulmuştu. Bu çerçevede, ISG ve LGM mevcut ortaklarından Malaysia Airports MSC Sdn Bhd (MAMSC) ile ISG, LGM ve ISG Yer Hizmetleri mevcut ortaklarından Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)'ın sahip oldukları söz konusu ön alım haklarını kullanıp kullanmama kararlarının beklenildiği belirtilmişti.  

Ancak, MAHB söz konusu ön alım hakkını kullanmaya karar verdiğini ilgili borsaya 23 Ekim 2014 tarihiyle yaptığı açıklama ile beyan etmiştir. MAHB tarafından Satıcılar'a ön alım bildiriminin usulüne uygun yapıldığı ve söz konusu ön alım haklarının geçerli olarak kullanıldığı tespit edildiği takdirde, Şirketimiz söz konusu işleme taraf olmayacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 194,30
En Yüksek: 201,90
En Düşük: 193,40
Değişim -0,72 %
FK: 9,37
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 395.476.591
Toplam Adet: 1.997.891
Ağırlıklı Ort.: 197,99
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sabiha gökçen çitliği HEAŞ...24 Ekim 2014 14:30

    Savunma müşt. bağlı bir şirket HEAŞ A.Ş. - tam bir çiftliktir sabihada heaş çiftliği olarak geçer tamamen atıl bir kurum yüzlerce vasıfsız çalışan. işe dahi hergün gelmeyen personel. ya raporlu ya başları ağırıyor. imza, kart, parmak okutma yok kafana göre gel kafana göre çık. akşama kadar taşeron çaycılar türk kahvesi taşıyor. tam bir devlet sırtında sülükler. 5-10 bin tl. maaş, 4 ikramiye, özel sağlık, yemek, servis ve lojman. gariban vatandaşın vergileri havada, tavada nasıl eritiliyor bu kurumu incelesinler.