E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüElitaş: İhracat yapabilecek 100 bin firmamız var---

Elitaş: İhracat yapabilecek 100 bin firmamız var

Elitaş: İhracat yapabilecek 100 bin firmamız var
08 Ocak 2016 - 14:23 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye’nin dünyada ihracat yapabilecek 100 bin firması bulunduğuna işaret etti.

Elitaş, bu firmaları dünya ile buluşturma ve tanıtma adına gereken adımların atılacağını dile getirdi.
Elitaş, THY’nin ‘Turkey Discover the Potential’ logolu Airbus A321 uçağının tanıtım törenine katıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de konuk olduğu törende Mustafa Elitaş, Türkiye’nin marka olarak iyi bir yere geldiğine temas etti.
   
Ekonomi Bakanı, THY’nin A321 uçağı ile dünyanın dört bir yanına gidip ülke tanıtımına büyük katkı sunacağını dile getirdi.
   
Elitaş, törende ekonomi için 2016’nın olumlu geçmesi temennisinde de bulundu. Bölgede devam eden gerilime ve dünya mali bunalımına rağmen ekonomide olumlu bir hava yakalanabileceğini anlattı. İlaveten “Her sorundan bir fayda üretebiliriz. Bu anlamda biz yatırımcılar olarak ihracatçılar olarak gayret etmeliyiz.” dedi.
 
Türkiye’de öteden beri 170 bini aşkın firma bulunduğundan söz eden Elitaş, şu açıklamalarda bulundu:
Bunların bir bölümü bir defa, bir bölümü birkaç defa ihracat yapmış ve ardından geri çekilmiş. 2015 verilerine göre de 62 bin firma ihracat yapmış. Ama dünyada ihracat yapabilecek minimum 100 bin yeni firmamız var. Bu firmaları dünya ile buluşturmak için gayret etmeliyiz. Ekonomi Bakanlığı görevlileri, bu anlamda talimatlara dayalı faaliyetler yürütüyor.”
   
Elitaş, ihracatın artışı adına Türkiye’nin yanında firmaların ve ürünlerin tanıtımının da önemli olduğunu belirtti.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Türkiye’nin ‘Turkey Discover the Potential’ markası ile ilgili olarak şunları ifade etti:
Kendi markamız ile ekonomide kalıcı yer edinmek için girişimlere devam etmekten yanayız. Reklamlarda 40 TV kanalında reklamlar devam ediyor. 15 gazeteye ilan verdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikleri var. Amacımız 15 büyük şehir belediyeleri ile el ele vererek markamızın hikâyesini 7’den 70’e toplumun tamamına anlatmaktır. Tanıttığımız uçak ile Türkiye markası uçağın gövdesinin yanında mendillerde, Sky Life’ta, THY videolarında göreceğiz. Ülkemizin artan prestijini ticaretimizi daha da ileri taşıyacak. “ 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)