E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Yıl sonu cari açık beklentisi düştü---

​Yıl sonu cari açık beklentisi düştü

​Yıl sonu cari açık beklentisi düştü
13 Ekim 2015 - 06:37 borsagundem.com

AA Finans anketine göre ağustos cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması 220 milyon dolar oldu. Yıl sonunda açığın 38 milyarı bulması bekleniyor

AA Finans'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 14 Ekim Çarşamba günü açıklanacak ağustos ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 220 milyon dolar olarak hesaplandı. Ekonomistlerin 8'i ağustos ayında cari fazla verileceğini, 9 ekonomist ise cari açık verileceğini tahmin ediyor.

Ankette aylık cari işlemler dengesi tahmininde en yüksek beklenti 500 milyon dolar fazla olurken, en düşük beklenti ise 1 milyar dolar açık şeklinde oluştu. Ekonomistlerin bir önceki anket döneminde 38,57 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması ise bu anket döneminde 38,11 milyar dolara indi.

Ekonomistler arasında yıl sonu cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 43,00 milyar dolar, en düşük beklenti ise 34,00 milyar dolar oldu.

Cari işlemler açığı, temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre 768 milyon dolar artarak 3 milyar 154 milyon dolar, oniki aylık cari işlemler açığı da 45 milyar 27 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)