E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVergide tarihi değişiklik---

Vergide tarihi değişiklik

Vergide tarihi değişiklik
30 Ocak 2015 - 17:18 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergide önemli değişiklikler getiren eylem planını açıkladı

"Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı"nı açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergi oranlarında önemli indirimler yaptıklarını, vergi tahsilatları için banka ATM'leri gibi her bölgeye vergi terminallerinin kurulacağını" söyledi.
 
Şimşek, "Gelir vergisi oranını yüzde 5'den yüzde 35 e çektik,kurumlar vergisini yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürdük.Vergi yükünü azalttık.100 liranın 65 lirası vergiydi biz bunu yüzde 30’lara çektik. En düşük kurum kazançları vergi yükü bizde. Eğitimde sağlıkta turuzimde KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdük. Dolayısıyla kayıt dışı vergi yükü çok yüksek denilemez. Amacımız tabana yaymak ve kayıt dışı ile mücadele edeceğiz. Elektronik beyanname sistemini oluşturduk." Bakan Şimşek ;"Evinizde iş yerinizde ödemelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Gerekirse vatandaşın evine gidiyoruz formu dolduruyoruz oradan gönderiyoruz. Özetle teknolojiyi biz sonuna kadar kullanıyoruz. Amacımız vergiyi aşağıya çekmek ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmak."dedi "Vergi denetim kurulunu kurduk vergi denetiminde biz uzmanlaşmaya gittik.Bir takıM standartlar ortaya koyduk. Artık risk odaklı bir şekilde denetim anlayışını benimsedik. Denetim eleman sayısını 2 katına çıkardık. Çok önemli mesafe katettik. 2002 den bu yana bir çok önemli adım atıldı.Kayıt dışı ekonomide yapılan uluslar arası çalışmada Türkiye’nin başarılı olduğu görülüyor ve biz 6 puan düşürdük.Kayıt dışı ekonominin milli gelire oranı yüzde 6.5.Kayıt dışı istihdama baktığımız zaman çok ciddi bir azalma söz konusu. Bu gün her yüz çalışandan 35-36’sı kayıt dışı çalışıyor."
 
VERGİ ATM'LERİ GELİYOR
 
Mücadele planı kapsamında vatandaşın vergisini rahatlıkla ödeyebilmesi için banka atmleri gibi belli noktalara ödeme terminalleri koyacaklarını söyleyen Bakan Şimşek, ''Gümrüklerde bir takım tedbirler alacağız. Gümrük kapılarını modernize edeceğiz. İnternetortamında yapılan işlemler için düzenlemeler getireceğiz. İnternet üzerinden yapılan reklamların vergilendirilmesi için çalışacağız.'' diye konuştu.
 
AKARYAKIT SATIŞLARI ANLIK GÖRÜLECEK
 
Akaryakıt sektörü önemine de değinen Bakan Şimşek, ''Çünkü vergi geliri yüksek. O yüzden burada kayıtdışılık daha fazla olabilir. Burası için akaryakıt satışlarını anlık görebilecek bir sistem geliştireceğiz. Başından sonuna kadar tüm akaryakıt işlemleri takip edilecek.'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal30 Ocak 2015 18:48

    gelır uzmanlarına hizmetlı muamelesı yaparsanız daha cok ılerlersınız vergı daırelerınde butun yuku ceken ınsanlara 666 dıye bısey cıkarılıp zarf memuru yerıne koyuldu haklar verılse keske ama nerdeee

  • b.kemancı30 Ocak 2015 17:58

    kendinizi başarılı görebilirsiniz ama vallahi ve billahi bütün emeklinin vebali üstünüzdedir bunu bilesiniz .

  • korki30 Ocak 2015 17:43

    ARtık makinayla mı soyulacağız...Gerçi akaryakıt pompaları soyuyordu ama...